Напишете дума/думи за търсене

6 идеи за мезета за бяло вино и розе

Канапе с извара и скариди
15 мин/ 2 порции
Задушете до златисто в зехтин 12 големи скариди, предварително обелени. Нарежете 1 - 2 краставици на шайби. Изрежете с помощта на чаша хлебни кръгчета и намажете с ? ч.ч. извара, предварително намачкана с вилица и овкусена с копър на ситно и подправки на вкус. Поставете отгоре кръгчетата краставица и върху всяко сложете по една скарида. По желание поръсете с черен пипер.

Тостове с хайвер и морски дарове

15 мин/ 2 порции
Нарежете на филийки 1 франзела. Сложете в загрят и намазан с масло тиган. Гответе 2 - 3 мин от едната страна и 1 мин от другата. Намажете филийките с хайвер, украсете с морски дарове по избор (обелени скариди, нарязани калмари, миди) и резени авокадо.

Скариди в яйце
10 мин/ 5 порции
Сварете 5 яйца, обелете и разполовете. Отстранете внимателно жълтъците и ги сместете с 60 г сварени и обелени дребни скариди (може да ги замените с нарязани на едро ролца от раци), 2 с.л. кисело мляко, 5 г горчица, 20 г настърган корен от целина и малко настъргана лимонова кора. Поръсете със сол и черен пипер на вкус. Напълнете със сместа белтъците и поръсете с копър на ситно и украсете с нарязани маслини.

Плодови шишчета
10 мин/ 2 порции
Нарежете 2 - 3 банана на парчета с дебелина 1 - 2 см. Разполовете 1 ч.ч. ягоди. Нарежете 1 киви. Редувайте на дървени шишчета от плодовете. Поднесете с разтопен на водна баня шоколад.

Тарталети със сирене
10 мин/ 4 порции
Смесете 2 ч.ч. смес от настъргани кашкавал и сирене с 2 - 3 с.л. сметана. Напълнете със сместа около 20 - 25 готови тарталети. Украсете със зърна грозде или други плодове по избор.

Бейби сандвичи
10 мин/ 2 порции
Нарежете 2 багети на парчета и намажете с крем сирене. Добавте продукти по избор - сьомга, морски дарове, сирене, шунка. Украсете с краставица и репички на кръгчета, резени лимон и поръсете с копър.

За още вкусни предложения, практични съвети, срещи с кулинарни блогъри и интервюта със специалисти по здравословно хранене търсете списание "Рецепти за здраве"

В новия ни брой ще намерите неустоими идеи, с които ще впечатлите и най-големия гурман.
Ще научите какви са правилата на идеалната здравословна вечеря, ще разберете как да се храните преди и след кардио тренировка.
Ще ви споделим най-примамливите рецепти за постни бисквити, както и ще открехнем вратата на периодичното гладуване или т.нар. фаст.
Ще продължим да ви запознаваме с азиатските кулинарни дебри благодарение на тайландската кухня, ще ви представим левурдата – суперхраната на келтите, ще ви предложим и меню за помладяване.
Традиционно сме помислили за вегетарианците и за тези от вас, които предпочитат нисковъглехидратното хранене.
Тук са и вкуснотиите от специалната ни рубрика „В кухнята на баба“.
Наш специален гост е Бени от блога In The Beni's kitchen, която с лекота върти от баници до нежни десерти, а на корицата ни изкушава желиран свински език, приготвен от Вики – перфекционист в кулинарията, която ни допуска до своя вкусен свят благодарение на Good to the last drop.
В броя ще откриете идеи за ефектни салати, питателни супи, вкусни предястия, впечатляващи основни гозби и фантастични десерти.
От д-р Бари Фурнаджиев ще научите чай от какво трябва да се пие задължително при грип и настинка. А рецептите, които не бива да пропускате, са над 100!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X