Напишете дума/думи за търсене

Маестро Камджалов помага на семейства, останали без работа

"Културата не е просто един от секторите, които страдат днес. Това е сектор, който, ако бъде разрушен, няма да може да бъде възобновен с векове“, каза маестро Йордан Камджалов в интервю пред bTV неотдавна. Световноизвестният ни диригент смята, че много неща не са били нормални и преди – във времето, което днес с лекота наричаме  „нормално“ – нито здравната ни система, нито състоянието на културния ни живот, нито моралните ни ценности. Камджалов говори не само за България, но и в глобален аспект. Той е на мнение, че е необходима промяна преди всичко на морала на съвременния човек, а след това и на всеки друг болен орган на днешната цивилизация.

Той от години не е спирал да провежда благотворителни кампании, а откакто се разрази пандемията преди повече от месец, неговата фондация стартира подкрепа за семейства със значителни финансови затруднения. Маестрото реши да подкрепи семейства, които поради невъзможност да практикуват професиите си в условията на извънредно положение, са изпаднали в трудност.

Предимство имат хора със свободни професии в областта на културата, които имат деца, както и семейства на деца, занимаващи се с изкуство, в неравновностойно положение.

"Сумата за едно семейство е скромна, но ще може да покрие най-насъщните нужди - казват от фондация „Йордан Камджалов“. - Надяваме се в бъдеще да имаме възможност да откликнем на повече нуждаещи се.“

Може да потърсите повече информация за кампанията тук.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X