Напишете дума/думи за търсене

Неща, които може да направите, ако пандемията ви отнеме работата

Тъй като светът се затвори заради разпространението на COVID-19, много предприятия и фирми направиха същото.
Във всички краища на света рекорден брой хора остават без работа. Икономистите прогнозират, че ако скокът на коронавирусната безработица продължи, над 500 милиона могат да загубят работата си до края на април.
Ако сте един от многото хора, освободени от работа заради пандемията, не губете надежда. Освен да се запишете в бюрото по труда, има още някои неща, които могат да ви помогнат да изплувате през този труден момент.

Преди всичко, не се страхувайте да помолите за помощ. Няма нищо срамно да поискате помощ, ако спестяванията изтъняват. Ако вашите приятели или членове на семейството предлагат финансова подкрепа и се нуждаете от помощ, не се срамувайте да поемете подадената ви ръка. Освен това няма нищо нередно, ако отново се върнете в бащиния дом, особено ако това ще ви помогне с вашите финанси.

Сега е моментът най-накрая да се усъвършенствате.
Ако преди кризата вие спирало да кандидатствате на мечтани от вас мечта заради по-ниската ви квалификация, сега е моментът да инвестирате в себе си. Използвайте времето, докато намерите нова работа или сте на трудовата борса, за да продължите образованието си и да придобиете нови умения.
Много училища предлагат онлайн степени и сертификати, което означава, че може да учите удобно от дома си. Освен това те ще ви помогнат да оцелеете, докато сте под карантина. Възползвайте се от придобитите знания и нови умения, които могат да ви помогнат да се развиете в кариерата си, след като коронавирус кризата приключи.

Коронавирусът може да ни отнеме свободата, здравето и работата ни за известно време, но не и да ни отнеме достойнството или способността ни да се адаптираме.
Ако вашият работодател ви уволни поради пандемията, знайте, че не сте сами и може да се възползвате от много ресурси през това време. Без значение от статута ви на заетост, направете всичко възможно, за да преминете по-леко през ситуацията.
Хората сме силни и заедно отново ще видим светлина в тунела, след като преборим COVID-19.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X