Напишете дума/думи за търсене

(Не)позволени неща за влюбените

Няма нищо по-вълнуващо от прилив на нова любов. Мозъкът ви е залят от щастливи химикали, идващи на талази, и се чувствате замаяни денонощно.

Какво прави в момента? Мисли ли за мен? Как звучат имената ни заедно? Къде да отидем за идеалната ни ваканция? Харесва ли същите хобита като мен? И прочее въпроси тормозят и душата, и съзнанието на влюбения. Въпреки това не е излишен малко здрав разум, който да ни помага да останем поне с единия крак на земята.
Какво не трябва да забравяме по време на тази интригуваща първа фаза на любовта?

1. Разрешено е да се вълнуваме
Влизането в нова връзка е вълнуващ преходен период. Имаме право да бъдем щастливи, шеметни, разсеяни, радостни.
Вместо да се съпротивлявате или да се опитвате да рационализирате чувството, което изпитвате, по-добре го прегърнете. Оставете вълнението да протича през тялото ви. Всяка емоция, която изпитвате, и този взрив от вълнение вероятно ще ви научи, че има още едно човешко същество, за което да се грижите и на което може да се облегнете.

2. Позволено е да изпитваме известно безпокойство
Заедно с прилива на трепет, който идва с нов любовен интерес, вероятно е да почувствате някаква комбинация от нервност и тревожност.
Отварянето пред нов партньор може да предизвика много страх, притеснения и безпокойство. Може би се притеснявате, че той е прекалено добър, за да е истински, или че няма да ви хареса. Любовта е риск. Това я прави още по-несравнима.

3. Да не позволяваме на живота си да остане на заден план
Някои хора имат склонност да зарязват приятелите, семейството, задълженията и интересите си, когато се влюбят.
Любовта е доста съблазнителна и в началото искате да го целувате, да го докосвате, да прекарвате всяка свободна минута с новия си любим. Въпреки това е важно да продължите да правите нещата, които ви правят щастливи, различни от тези, които правите с партньора си. Всички се нуждаем от множество начини за радост и удовлетворение. И докато няма нищо лошо да си с любимия, с когото се чувстваш щастлив, е добре да изпиташ наслада и от други източници в живота си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X