Напишете дума/думи за търсене

Хитри идеи да включим кисело мляко в рецептите

Киселото мляко е традиционна съставка в нашето меню, но много често ни липсва въображение, когато трябва да го включим в нещо по-различно. Слагаме го в таратор, разбира се, в баница, в кексове, в заливки, но има още начини да ползваме този хубав нашенски продукт, който е и много здравословен. Ето някои от тях.

Паста със сос от кисело мляко
Не ви е хрумвало, нали? Вземете кисело мляко с по-висок процент на масленост и го пригответе с бекон, гъби, пармезан и пресен босилек. В ароматите ще потушите киселия вкус и сосът ще прилича на сметанов. Добавете бял пипер и чесън за още по-голям разкош.

Мариновано пиле
Пилето и киселото мляко правят фантастична реакция заедно. Мариновайте бялото месо в мляко и без да изхвърляте маринатата, го запечете с любими подправки. Може да добавите и пушено сирене, пушено месо за по-силен вкус, както и гъби.
Другият вариант е да изпечете пилешкото, което е било мариновано в кисело мляко, на скара.

Желирано кисело мляко с плодове
Страхотен и полезен десерт! Може да добавите и сметана, но ако искате да е по-диетично, желирайте киселото мляко само с плодове. Към него при сервиране може да добавите кокосови стърготини, натрошени маслени бисквити, прясна мента и др.

И още нещо:
Ползвайте 1-2 лъжици кисело мляко всеки път, когато приготвяте някакъв дип. Да речем, изпичате патлаждани и ги намачквате. Добавете им чесън и малко кисело мляко. Ще си оближете пръстите!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X