Напишете дума/думи за търсене

Кои хора са „лоши палачинки“ и каква е тяхната функция?

Да се върнеш отново в света на срещите, вероятно е едно от най-страшните неща, които може да се случат на човек.

Все едно скачате с парашут, макар че ви е страх от високо, или сте на прага на сърдечна операция.
Но понеже вътре в нас има малка част, която вярва в романтиката и приказките с щастлив край, ние се впускаме отново и отново в (не)реалността на любовта.
Поемаме въздух, слагаме малко червило и се връщаме отново на стартовата линия. И тогава, за наша изненада, срещаме някого.
Случва се толкова бързо, че почти нямаме време да поставим под въпрос легитимността на чисто новата любов, която е потропала на вратата ни.
Падаме си жестоко по новия мъж в живота ни, но твърде вероятно това да няма нищо общо с истинската любов. Той е просто твоята лоша палачинка.

Какво е теорията за лошите палачинки?

Лоша палачинка, според Urban Dictionary, по същество е първият човек, с когото правите секс или излизате на среща след края на сериозна връзка.
И подобно на първата палачинка, която опитате да направите за закуска, така и тази авантюра изгаря за нула време.
Въпреки че може да мислите, че тази палачинка е следващата любов в живота ви, вероятно е това приключение да завърши с кански провал. Лошата палачинка е просто някой, през когото трябва да преминете, за да стигнете до следващата палачинка, която наистина ще залепне за небцето и сърцето ви вкусно и категорично.

Няма значение колко пъти обърнете палачинката или колко се опитвате да я обливате със сладко от боровинки, бита сметана или перфектни снимки в Instagram. Лошата палачинка е лоша палачинка. Не може да я поправите.
И няма значение кой е човекът, с когото се виждате след края на сериозната си връзка. Дори ако това е някой, с когото имате чудна химия, лошата палачинка винаги ще нагарча.
Защо? Защото сме прекалено развълнувани, за да ядем тази палачинка.
След като излезем от една връзка и повярваме, че любовта е мъртва, ние се радваме дори само при мисълта за възможност, която би опровергала това ни усещане.

Така че преди да скочите в обятията на следващия партньор, уверете се, че наистина е този, с когото искате да се споделите.
Знам, че изглежда малко подмолно да използваш някой, за да се почувстваш по-добре, но светът е и това.
И не се притеснявай. Ти си само една лоша палачинка далеч от перфектната партида, която те чака за закуска в нечия друга кухня.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X