Напишете дума/думи за търсене

Мебели от какви материали не бива да купуваме

За производството на мебели трябва да се използват висококачествени и безопасни материали, но някои производители забравят за това и запълват пазара с нискокачествени продукти. Потребителите трябва да знаят кои видове дървесина са най-добре избягвани.

Сънят не е просто нощна почивка, той е комплекс от физиологични процеси, които са свързани преди всичко с дихателната система. По време на сън белодробната вентилационна система започва да работи интензивно. Ненапразно специалистите съветват да проветряваме стаята преди лягане. Качеството на въздуха в помещението се влияе от мебели и интериорни предмети, така че те трябва да бъдат изработени от качествени материали.

Кои мебели са вредни?

По-голямата част от мебели от среден клас са изработени от плоскости, направени от дървесни частици, при производството на които се използват вредни за организма смоли - фенол-формалдехид, карбамид-формалдехид и меламин. Съставът на такива смоли включва отровни летливи вещества и ако се наблюдава повишена концентрация във въздуха, тогава те неизбежно проникват в белите дробове и други органи на човека. Ако в спалнята има мебели, изработени от ПДЧ, не е изненадващо, че хората, които спят в нея, често боледуват.

Ако усетите остра и неприятна миризма от дадена мебел, това означава, че е направена в нарушение на санитарните стандарти и не трябва да се купува.
Основните признаци на отравяне с токсични вещества са суха кашлица, главоболие и замаяност. Ако има усещане за гадене - това показва сериозна интоксикация на тялото.
По-добре се въздържайте от закупуване на продукти от върба, тис и бреза, тъй като смолите на тези дървета могат да провокират алергична реакция.

Какви мебели е по-добре да се купуват?

Не всеки може да купи скъпи мебели, изработени от ценна дървесина. Най-качествените и безопасни мебели се считат направените от дъб, лешник, кедър и липа. Продуктите, създадени от иглолистни дървета, според пулмолозите имат благоприятен ефект върху здравето, тъй като съдържат смоли с бактерицидни свойства.

За тапицерията

На тапицерията също трябва да се обърне внимание. Някои производители използват синтетични тъкани с ниско ниво на хигроскопичност и висока електрификация за покритие. Такива тъкани причиняват слаб статичен заряд, което разрушава структурата на материала и насърчава отделянето на токсични вещества от него. Статичното електричество има отрицателен ефект върху човешкото тяло, провокира главоболие, виене на свят, умора, раздразнителност и смущения в сърцето. Това се дължи на проникването на отрицателно заредени частици в дихателните пътища.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X