Напишете дума/думи за търсене

Упражнението на космонавтите, което е полезно за всички

Много деца мечтаят да станат астронавти и да завладеят огромните простори на Вселената. Това е много вълнуваща професия, но и една от най-трудните. Астронавтите са подложени на постоянни натоварвания, често се оказват в екстремни ситуации, преминават непоколебимо важни тестове за издръжливост и устойчивост на стрес.

Космонавтите посвещават по-голямата част от живота си на тренировки и дори човек, който е в отлична физическа форма и няма хронични неразположения, не може да премине тестовете, които преминават истински завоеватели на необятността на галактиката. Но ако искате значително да повишите издръжливостта си и да подобрите здравето си, ви предлагаме това тонизиращо упражнение, което укрепва ставите и мускулите и подобрява мозъчната функция. Освен това ви позволява да се справите по-добре със стреса, който е станал неразделна част от живота на всеки съвременен човек.

Изненадващо е, че това упражнение е познато на мнозина от нас още от училище. В часовете по физическо възпитание го практикувахме, за да увеличим концентрацията, да нормализираме вестибуларния апарат, да подобрим кръвообращението и да се отървем от излишното напрежение.
Упражнението включва извършване на ротационни движения, така че да се активира работата на две полукълба на главния мозък. Тази гимнастика е особено ефективна за сърдечносъдовата и дихателната системи.

Застанете прави и изпънете гърба. Разперете ръцете настрани и направете няколко въртеливи движения. След това с върховете на пръстите докоснете раменете няколко пъти. После сгънете лактите и направете въртеливи движения напред и назад.
Сложете отново пръстите върху раменете и започнете с въртеливите движения, като едната ръка се движи напред, а другата назад. Това ще усложни задачата, но ще подобри мозъчната функция. Ако ви е трудно, тогава правете упражнението последователно - първо с едната ръка, после с другата.

Броят на ротациите и темпото на упражнението ги определяте вие в зависимост от текущото състояние на вашето здраве и настроение. Според стандартната схема е добре да извършите три завъртания напред и три назад, след това повторете всички стъпки три пъти отново.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X