Напишете дума/думи за търсене

Етеричните масла, които ни отървават от насекомите

Може да очаквате различни неприятности от насекоми под формата на ухапвания, досаден сърбеж и дори инфекция. Как да се отървете от тези същества без помощта на вредни химически продукти? Какво да направите, ако сте ухапани от някой инсект? Решението е просто: трябва незабавно да нанесете капка ароматно масло върху мястото на ухапване.

Маслото от лавандула облекчава болката, инхибира развитието на възпалението и дори облекчава получения стрес на кожата. При ухапване от насекоми се препоръчват масла от босилек, карамфил, лайка и чаено дърво. Маслата от лимон и маточина ще донесат бързо облекчение. Трябва да нанесете ароматни масла върху ужилената област на кожата няколко пъти, докато сърбежът изчезне.

Етеричните масла също действат като дезинфектанти. Те ще помогнат да се предотврати навлизането на насекоми в къщата. Мухи, комари, кърлежи и други насекоми често са носители на различни инфекции.

За дезинфекция на апартаменти и домакинства може да използвате масла от лавандула, мента, равнец, евкалипт. В помещения, в които живеят деца над шест години, е препоръчително да се пръска с мирта, розмарин и мащерка. Тези продукти успешно се справят с бактерии, вируси и гъбични инфекции.

Ароматерапията също има добър ефект. Капвайки до двадесет капки босилек, карамфил, здравец, кедър, лимон, лимонова трева, маточина, мента, евкалиптово масло във водата, ще спасите дома си от нахлуването на нежелани насекоми.

За да прогоните специфични насекоми, препоръчително е да използвате тези ароматни масла и състави:

1) срещу комари, оси и пчели - масла от босилек, лимон, евкалипт;
2) срещу мухи - масла от босилек и евкалипт;
3) срещу молци - масла от босилек, лавандула, пачули;
4) срещу хлебарки - евкалиптово масло;
5) срещу кърлежи - масла от евкалипт, бор, кедър;
6) срещу листни въшки - масло от здравец.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X