Напишете дума/думи за търсене

Това е най-мощната сила във Вселената

Способността да бъдем благодарни е специален начин на живот, присъщ на щастливите и хармонични хора. Да показваш благодарност, означава да даваш добро, да го насочваш към тези, които правят нещо добро. Тя представлява неудържим поток от положителна енергия и е една от най-мощните сили във Вселената.

Това енергийно могъщество невинаги е лесно за намиране и събуждане, особено ако човек е в трудни житейски обстоятелства или му се струва, че няма за какво да благодари, тъй като всичките му мисли са фокусирани върху това, което той няма.

Благодарността е начин на живот

Много хора бъркат чувствата на благодарност и признателност. Човек изпитва благодарност, когато му се случи някое благоприятно събитие или е насочено към някакъв конкретен обект, към желан подарък или добро дело за него.

Благодарността е всеобхватна концепция, която включва начина на живот на човек, който изпитва способността да осъзнае чувство на радост и удовлетворение от живота си такъв, какъвто е, дори и да е далеч от перфектен. И това чувство на постоянна наслада и благодарност действа като мощен магнит, привличащ все повече ползи за такъв индивид.

Те могат да бъдат изразени в пари, творчески или професионални дейности, интересни познанства и страхотни лични отношения. Ползите могат да бъдат непредсказуеми, понякога това са случаи на абсолютно невероятен късмет и всичко, което самите хора желаят.

Практика на благодарност

Практикувайки благодарност, човек постига два прекрасни резултата в живота си. Първо, благодарността създава усещане за дълбока радост. Това не може да бъде постигнато изкуствено чрез преследване на удоволствие. Но практикувайки благодарност, изпитвайки удовлетворението от това, което има, и намирайки спокойствие, човек изведнъж открива, че радостта е възникнала от само себе си.

Второ, резултатът от благодарността е личен просперитет и благополучие. Концентрацията върху това, което човек има добро в живота си, привлича това благо и го умножава.

Помислете с какво може да бъдете щастливи днес, за което може да изразите своята благодарност. Не забравяйте да го възнаградите за доброто, което идва в живота ви.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X