Напишете дума/думи за търсене

4 мощни стратегии за спиране на безпокойството

Изпитвате ли тревожни мисли? Чувствате се, че не може да преодолеете безпокойството? Сънят ви се прекъсва или имате проблеми със заспиването?

Стресирани ли сте, нервни или разстроени през деня или се чувствате напрегнати без видима причина?
Има начини да успокоите тревожността. Ето 4 мощни стратегии за бързо спъване на безпокойството.

1. Изживейте емоциите си
Понякога, когато изпитвате безпокойство, потискате стреса и емоциите многократно през деня. В крайна сметка, тези емоции се проявяват като тревожност.
Ако другите ви виждат като спокоен човек, може да се ангажирате с това поведение. Задържането на стреса във вас, вместо да го отразявате, преживявате и пускате, увеличава тревожността ви във времето.
Ако може да забележите моментите, в които се чувствате стресирани, запитайте се защо сте стресирани. Запитайте се дали това, за което се притеснявате, всъщност се случва в този момент и почувствайте тялото си. Тогава може да предотвратите емоционалното натрупване.
Използвайте бавни вдишвания, за да се успокоите.

2. Озаптете очакванията си
По-голямата част от вашето разочарование и тревожност идва от усещането за липса на контрол. Ако чувствате, че нямате контрол над ситуацията си, тогава това може да предизвика безпокойство.
Не може да контролирате другите или изхода от ситуацията, може само да контролирате вашата реакция. Вашите очаквания за това какви трябва да бъдат резултатите от вашите усилия, създават безпокойството.
Когато се чувствате притеснени, проверете дали сте направили всичко, което е по силите ви, и след това оставете резултата на обстоятелствата

3. Практикувайте благодарност
Когато се съсредоточите върху това, за което сте благодарни в живота си, е по-трудно да сте в тревожно състояние.
Следващия път, когато започнете да се притеснявате, забележете тревогата и признайте, че има възможност това, което се тревожите, да се случи, но не се случва сега.
След това изпитайте благодарност за това, което имате и какво може да контролирате. Не забравяйте, че ако се притеснявате, че не може да победите безпокойството, точно това ще се случи.
Ако се притеснявате да не се разболеете, фокусирайте се върху факта, че в момента сте здрави, че имате достатъчно храна, място за живеене и хора, които обичате и които също ви обичат.
Освен че измествате фокуса си в момента на притеснение, има много начини да практикувате благодарността редовно, за да започнете процеса на пренареждане на мозъка си.
Може да поддържате текущ списък на всичко, за което сте благодарни, и да го преглеждате ежедневно и ще видите как списъкът расте. Друг вариант е да участвате в традиционна практика за благодарност, като пишете три неща, за които сте благодарни всеки ден.
Каквато и стратегия за благодарност да изберете, придържайте към нея в продължение на 30 дни.

4. Празнувайте хубавите неща
Забравяте ли да отпразнувате постиженията си? Или просто забравяте да празнувате живота? Вие личност ли сте, която изпълнява задача и след това преминава към следващата?
Ако отговорите „да“ на някой от тези въпроси, време е да направите пауза и да отделите момент за празнуване.
Животът сериозен ли е през цялото време? Може ли да отделите време, за да забележите наистина какво се случва около вас и да изпитате радост?
Ако непрекъснато се движите, как може наистина да се наслаждавате и изживявате живота? Направете пауза и празнувайте с вашите близки.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X