Напишете дума/думи за търсене

Как да победим желанието си за сладкиши и тестени храни

Сладките и нишестени храни се считат за енергийна храна, тъй като когато се консумират, има бързо освобождаване на енергия.

Ако няма любов в живота на даден човек, той трябва буквално да „изтръгне“ радостта от тялото си благодарение на т.нар комфортни храни. .

Често ни е трудно да се откажем от тези на пръв поглед безобидни малки удоволствия от живота. Сладките и нишестени храни не само допринасят за увеличаване на теглото, тези храни са вредни и за здравето.

Каква е най-голямата вреда от сладкишите

Какво се случва в тялото, когато човек изяде нещо сладко? Панкреасът незабавно освобождава инсулин и се получава бързо отделяне на енергия. Същото се наблюдава при употребата на тестени храни, които са високоенергийни. А с освобождаването на енергия имаме усещане за щастие.

Ако имате страст към сладкишите, това може да означава, че липсва любов в душата ви. Когато човек е необичайно ревнив, депресиран, той със сигурност се пристрастява към сладкиши, алкохолни напитки и друг вид „допинг“.

Как да се отървете от постоянния порив да хапнете нещо сладко?

На първо място е важно да се научите да обичате.
Научете се да се отказвате, издържайте на неизбежната душевна болка.
Научете се да се наслаждавате на освобождаването на енергия.
Всеки вид спорт, редовно ходене ще ви помогне. Когато човек търси полезни удоволствия, той естествено се отдалечава от порочните си зависимости.

Но най-важното е, че ако няма любов в един човек, той просто ще се втурна хаотично от един вид дейност в друг. Затова на първо място е важно да се научим да обичаме. Когато възникне чувство на любов, енергията, която се отделя в тялото, е многократно по-голяма и с по-високо качество, отколкото при използване на сурогати на удоволствие и щастие под формата на лоши навици.

Ето защо, когато ръката ви посегне към следващата торта, помислете за това. Самотни ли сте? Тъжно ли ви е? Намерете любовта в сърцето си. Канализирайте енергията си в творчество, а не във временно удоволствие. И тогава животът ви ще започне да се променя постепенно. И един ден ще забележите, че вече не копнеете толкова за сладкиши, както преди.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X