Напишете дума/думи за търсене

Искаме бебе, но не се получава – защо?

1 от всеки 7 двойки има трудности със забременяването – какви са причините и как може да се реши проблемът по естествен път

Съвременният свят ни налага забързано всекидневие, безкраен поток от информация, високи изисквания, постоянно напрежение, неочаквани стресови ситуации… И сред задъхания ритъм на живот в един момент на преден план изниква най-естественото ни желание – искаме бебе!

Все повече партньори обаче отлагат реализирането на тази мечта, а годините летят и забременяването става проблем.

Какви са причините за безплодието?

Проблемът се наблюдава при нарушена функция на женската или мъжката репродуктивна система. Пълното безплодие е рядко, но ако след 1 година редовен полов живот без предпазни средства (6 месеца при жени на възраст над 35 години) не настъпи бременност, трябва да потърсите причините.

Необходимо е и двамата да се консултирате с лекар: доказано е, че в 1/3 от случаите проблемите са при жената, в 1/3 – при мъжа, и в 1/3 – при двамата. При жените 35% са свързани с овулацията, 35% – със запушване на маточните тръби, 20% – с ендометриоза и 10% – с други заболявания. Често “виновникът” за безплодие са поликистозни яйчници.

Какво представлява синдромът на поликистозните яйчници (СПКЯ)?

Състояние на нарушен хормонален баланс, характерен с увеличена продукция на мъжки полови хормони. Този синдром е една от най-честите причини за безплодие при жени в репродуктивна възраст.

В дългосрочен план СПКЯ е свързан с повишен риск от диабет тип 2, хипертония и сърдечносъдово заболяване, както и рак на ендометриума на матката.

Всяка 10-а жена в репродуктивна възраст е засегната от СПКЯ. Броят на жените с поликистозни яйчници в България е над 100 000.

Кога да потърсите помощ?

При нередовен или липсващ цикъл, нередовна овулация или липсата й, проблеми със зачеването – те са сред основните симптоми на СПКЯ. С възрастта броят на фоликулите намалява, затова не трябва да чакате прекалено дълго. При гинекологичен преглед чрез ултразвуково изследване може да се наблюдават поликистозни или увеличени яйчници. Хормонален тест установява дали нивата на мъжките полови хормони са повишени. Други възможни симптоми са: промени в теглото – бързо натрупване на килограми, трудно сваляне; дерматологични проблеми – мазна кожа, акне; нежелано окосмяване, косопад и оредяване на косата.

56% от двойките никога не търсят помощ, макар че имат затруднения да заченат бебе. Не бъдете сред тях, консултирайте се с лекар!

Как може да бъдe подобрено качеството на яйцеклетките?

Симптомите на СПКЯ могат да бъдат повлиявани и контролирани чрез подходящо лечение и комплекс от мерки. Научни проучвания са установили, че при 1/3 от жените с поликистозни яйчници и наднормено тегло загубата на тегло в комбинация с редовни физически упражнения и здравословен хранителен режим е в състояние да възстанови хормоналния баланс, като нормализира овулацията и намали инсулиновата резистентност. РИХТЕР СайкълБаланс® може да помогне в този процес.

- РИХТЕР СайкълБаланс® е хранителна добавка, която регулира по естествен път женския цикъл и балансира половите хормони при жени с или без поликистозни яйчници.

- РИХТЕР СайкълБаланс® подобрява качеството на яйцеклетките и увеличава шансовете за забременяване при жените, които планират да имат дете, независимо дали страдат от СПКЯ или нямат този проблем.

Не се отказвайте от желанието си за бебе! Постигането на хормонален баланс изисква търпение и постоянство.

1. Консултирайте се с вашия лекар!

2. Доверете се на РИХТЕР СайкълБаланс®!

X