Напишете дума/думи за търсене

Струва ли си да имате еър фрайър в кухнята

Еър фрайърът стана много популярен през последните години. В същото време много хора все още се чудят дали си струва да направят място и за такъв уред в своята кухня.

Еър фрайърът е подобен на фурна, като нагревателните му елементи са разположени само отгоре и са придружени от голям, мощен вентилатор, който е причината храната да става супер хрупкава за нула време и най-вече да може да се приготви с по-малко мазнина. Практически с нищожно количество мазнина.

Въздушните фритюрници обикновено се загряват светкавично и приготвят храната бързо и равномерно благодарение на комбинацията от концентриран източник на топлина и размера и разположението на вентилатора.

Здравословна ли е пържената с въздух храна?

Вкусът и структурата на пържената на въздух храна са сравними с резултатите от фритюрника: хрупкав отвън, сочен отвътре. Трябва обаче да използвате само малко количество мазнина.

Така че да, в сравнение с пърженето във фритюрник пърженето на въздух е определено по-здравословна алтернатива, ако се ангажирате да използвате само 1-2 супени лъжици растително масло и подправки.

Какво може да готвите в еър фрайър?

Еър фрайърите са бързи и след като разберете как работят, те могат да се използват за затопляне на замразени храни или за приготвяне на всякакви пресни храни като пилешко, пържола, риба и зеленчуци. Повечето меса не изискват добавена мазнина, защото вече са сочни: просто ги подправете със сол и любимите си подправки. Уверете се, че се придържате към сухите подправки - по-малко влага води до по-хрупкави резултати. Ако искате да приготвите месо с барбекю сос или мед, изчакайте до последните няколко минути готвене, за да добавите соса.

Постните разфасовки от месо или храни с малко или никаква мазнина изискват да сложите олио, за да покафенеят и да станат хрупкави. Намажете пилешките гърди без кости и свинските котлети с малко олио, преди да ги подправите. Обикновено се препоръчва свинска мас или масло от рапица поради по-високата им точка на димене, което означава, че може да устоят на силната топлина във фритюрник.

Зеленчуците също се получават страхотни в еър фрайъра. Препоръчваме да ги поръсите със сол преди пържене на въздух, но използвайте малко по-малко, отколкото сте свикнали: хрупкавите, пържени на въздух картофки са вкусни и без сол. Може също да приготвяте броколи, морковчета, брюкселско зеле, пресни картофки, тиква, цвекло, бамя, зелен фасул дори и много други.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X