Напишете дума/думи за търсене

4 невероятни хитрини свалят килограми

Много често се оказва, че ни е трудно да отслабнем не защото не можем да пазим диета, а защото имаме толкова много вредни навици на хранене, че дори не осъзнаваме колко силно е въздействието на всеки от тях върху здравето и състоянието на тялото ни.
Има начини да се отървем постепенно от тези вредни навици и да заживеем доста по-здравословно само с четири невероятно прости съвета.

Подреждайте кухнята си

Проучване, публикувано в американското списание „Околна среда и поведение“, установи, че това да се намираме в претрупана, разхвърляна кухня може да ни накара да ядем повече. При това с 40% отгоре, представяте ли си? Изследователите дават закуски на 100 жени, половината от които се намират в чиста и подредена кухня, а другата половина от тях - в разхвърляна кухня - засипана с поща, вестници и мръсни съдове. Тези в разхвърляната кухня консумират близо два пъти повече калории отколкото жените в подредената кухня. Друго подобно проучване, направено в офис, установява, че хората в подредена стая са по-склонни да изберат здравословна закуска като ябълка пред някоя некачествена храна.

Крийте изкушенията

Ако една храна е пред очите ви, вероятността да посегнете към нея е много голяма. Проучване, проведено в офиса на Google в Ню Йорк, установи, че поставянето на бонбони в непрозрачни контейнери вместо в стъклени, както и поставянето на видно място на по-здравословни закуски, ограничава консумацията на бонбони с 3,1 милиона калории само за седем седмици. Друго не по-малко интересно проучване стига до извода, че жените, които имат газирана напитка на плота или бюрото си, тежат средно с 26 килограма повече.

Поставете полезните храни на видно място

Това е продължение на съвета по-горе. Просто реорганизирайте начина, по който подреждате у дома и на работното си място хранителните продукти и дори само от това вие ще загубите килограми.
След като махнете джънка от рафта, го заменете с купа с плодове или друга с ядки. Има 70 процента по-голяма вероятност да вземете плодове и зеленчуци, ако те са лесно достъпни или точно пред вас.

Може дори да съхранявате измити зеленчуци като моркови, краставици и чушки в предната част на хладилника, така че да ви е лесно и бързо да ги достигнете.

Изключете телевизора

Казват, че ядем с очите си, но изследователите твърдят, че го правим и с ушите си! Ново проучване, публикувано в списанието Food Quality and Preference, тества как нашето възприемане на звука от консумацията на храна влияе върху хранителните ни навици. Те имат две групи участници, на които дават хрупкави храни. Едната група е със слушалки, произвеждащи шум, а другата - без. Тези слушалки са предназначени да имитират ежедневното поведение на разсеяното хранене като гледане на телевизия или слушане на музика, докато ядем. Участниците, които са разсеяни от някакъв шум и не чуват звука на храната, изяли повече от другите, които слушали как хрупа храната им. Затова заслушайте се в това, което дъвчете, и изключете всички други разсейващи източници на звук. От тях се дебелее!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X