Напишете дума/думи за търсене

Закуските, които трябва да избягваме след 40

Въпреки че има много опции за здравословна закуска, това обикновено не са нещата, към които ще посегнете, когато бързате преди работа. Нито са тези, които ще поръчате на любимото си място за закуска през уикенда. Когато сте по-млади, тялото ви може да се приспособи към някои от тези ястия, но когато сте по-възрастни? Нека просто кажем, че ще усещате последиците през целия ден.

След като изхвърлите от живота си цялата захар, холестерол и рафинирани храни, ще се чувствате сякаш сте на половината от възрастта си.

1. Захарна гранола

Купешката гранола съдържа много захар, затова се препоръчва да я избягвате, особено след 40. Ако правите гранола сами, вие отговаряте за съставките и може да сте сигурни, че получавате нещо, което не е просто фалшиво здравословна храна.

2. Кафе със захар и сметана

Има предимства да започнете деня си с кафе. Рецензия от 2010 г., публикувана в списание Nutrition, установява, че кафето може да увеличи количеството енергия на организма, а клиниката Mayo предполага, че може също да ви помогне да изгорите повече калории през деня и да потисне апетита към средата на сутринта. Въпреки това, ако добавяте много захар и сметана към кафето си, по същество намалявате много от ползите от кофеина, така че по-добре се научете да пиете кафето си чисто или с ядково мляко.

3. Овкусени овесени ядки

Толкова е изкушаващо да вземете пакет с овкусен овес и да имате закуска за минути, но също като гранолата и готовите, овкусени овесени ядки съдържат много захар. По-добре си ги пригответе у дома с мед или просто с плодове без подсладител.

4. Плодови смутита

Не че са вредни, но захарта от плодовете не е най-добрият избор за начало на деня. Много скоро вие ще бъдете ужасно гладни и ще се заситите вероятно с нещо бързо и вредно. Ако правите смути, по-добре създайте по-балансирана комбинация от плодове и зеленчуци като спанак и зеле.

5. Филийка с масло

Не може да сбъркате с препечен хляб за закуска - просто трябва да внимавате как го правите и какъв хляб консумирате. Нека е пълнозърнест, а маслото може да замените със зехтин или с гхи и отново консумирайте с удоволствие и спокойни за здравето си.

6. Бекон и други колбаси

По-добре е да пропуснете сланината по цял куп причини. Преработеното месо не само ви излага на риск от сърдечни заболявания поради всички мазнини и холестерол, които съдържа, но също така е посочено като възможен канцероген от Световната здравна организация. Всъщност яденето на 50 грама преработено месо - което са четири ленти бекон - всеки ден може да увеличи риска от рак на дебелото черво с 18%. Така че изхвърлете бекона от сандвича и омлета си и хапнете по-здравословна версия с яйца, сирене, гъби или патладжан.

7. Палачинки

Палачинките винаги са вкусни, но по никакъв начин не са най-здравословният избор за закуска. Рафинираното бяло брашно е вредно за вашето здраве поради липсата на хранителни вещества и способността да причинява скокове на кръвната захар, а добавянето на много масло и сладко допълнително усложнява този избор.

8. Пържени филийки

Особено когато става въпрос за бял хляб, при това пържен, препоръката е категорична – забравете тази закуска. Може да ползвате пълнозърнест и да го запечете с яйца и мляко, като добавите и някакви замразени или свежи плодове – така ще получите нещо по-здравословно и не по-малко засищащо.

А ето и няколко рецепти за супердобри и здравословни закуски.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X