Напишете дума/думи за търсене

Не подарявайте цветя на уморена жена

Сериозно, цветята са чудесни, когато умеете да им се радвате.

Понякога обаче една уморена жена няма този ресурс.
Подаряващият искрено се чуди защо са тия гримаси на почти неодобрение, които получава, вместо полувъзторжена и трогната реакция.
Вместо това жената срещу него мрънка, че тези цветя трябва да се подрежат, да се поставят във ваза и е достатъчно емоционално негодна в този миг, за да изрази благодарност и възхищение. Тя няма сила за това.

Ако искате да зарадвате уморена жена, сгответе й. Или измийте чиниите. Или поръчайте доставка. Напазарувайте. Помогнете на децата с домашните.

Повярвайте, това е чиста магия за жената.

Представете си, че съпругът се оплаква, че красивото бельо, което е подарил на благоверната, все още не е намерило място в сексуалните им игри. Той си мисли, че тя не цени подаръка, а истината е, че тя втора не може да се измъкне от домашните задължения, за да отиде на козметик и педикюр, тъй като мъжът отказва да помогне с грижите за децата, уморен е или винаги зает. И това бельо неусетно се превръща в подигравка за нея. „Изтощена съм, но все пак трябва да се облека сега и да му направя стриптийз.“

Или пък мъж се прибира с шампанско и торта, замислил приятна романтична вечер. Да, но половинката му е в режим мултитаскинг. Защото преди да седне да хапне торта и да отпие от шампанското, тя трябва да измие чиниите, да направи сандвичи за закуска, да изкъпе и да приспи децата. И докато съпругът й седи в кухнята и чака, на нея постепенно й свършват батериите. И когато след този маратон и няколко искания той да направи поне нещо, тя отива в кухнята, налива си шампанско, изпива го на три глътки и си ляга, без да се принесе в сексуална жертва, а мъжът се чувства обиден.

Когато искаме да поглезим някого, не е ли по-добре от време на време да се вземат предвид нуждите на този човек. Какво е важно за него? Почивка, два часа мълчание, излизане навън сам или отмяна в къщните задължения?

Мъжете често се оплакват, че съвременните жени са еманципирани и взискателни. И какво би я изненадало тогава? Да, стандартите не работят. Обичайният букет няма да стане. Няма да я оставите безмълвна. Единственото нещо, което може да я изненада, е грижовно и искрено, адекватно и уважително отношение. Останалото вече го е видяла.

4 начина, с които да разберем колко ни цени половинката

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X