Напишете дума/думи за търсене

Този вкусен и естествен сок лекува язви

Зелето, както всички останали кръстоцветни зеленчуци, има много ползи за здравето. Оказа се, че зелевият сок е отличен при язвена болест.

През 1949 г. изследователят д-р Гарнет Чейни искал да провери дали зелевият сок може да лекува язви, тъй като по-ранни проучвания върху животни били обещаващи. Затова той помолил участниците в проучването да пият литър зелев сок дневно и след това проследил колко време е отнело заздравяването на язва в сравнение с хората, които са опитвали традиционната терапия.

Резултатите били смайващи - тези, които пиели зелевия сок, имали зарастване на язва средно за девет дни. По-ранни проучвания показват, че конвенционалното лечение обикновено лекува язва за 42 дни.

Чейни не е знаел това, което модерната медицина знае днес - че повечето язви са причинени от бактерията Helicobacter pylori - но той открива нещо, което изследването потвърди 60 години по-късно. В едно проучване върху животни сокът от зеле показва "значителни инхибиторни ефекти" върху Helicobacter pylori. Освен това зелето подпомага детоксикацията на черния дроб и помага за защита срещу рак.

Зелевият сок е невероятно вкусен, когато се комбинира със сок от други зеленчуци и плодове като цвекло, магданоз и лимони.
Не е нужно да пиете литър на ден зелев сок, но ако пиете по малко всеки ден, ще получите известна полза.

Добавки за лечение на червата

L-глутаминът е най-разпространената аминокиселина в организмаи играе важна роля за поддържането на здравето на чревната лигавица.

Омега-3 мастни киселини помагат за подобряване на баланса между добри и лоши бактерии в чревния микробиом при хора с възпалителни заболявания.

Пробиотиците могат да помогнат при диария, запек, улцерозен колит, синдром на раздразненото черво и други функционални стомашно-чревни разстройства.

Проучванията показват, че дъвката от мастикс може значително да подобри симптомите на функционална диспепсия - състояние, при което храната остава в стомаха твърде дълго. Тя може също да помогне в борбата с H. Pylori - водещата причина за пептични язви, и да облекчи симптомите на болестта на Крон.

за какво е полезен сокът от тиква

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X