Напишете дума/думи за търсене

Защо не бива да бъдем твърде добри

Как изглежда човек, който се стреми да бъде добър за всички? Той се опитва да угоди, да е безупречен, никога не казва истината в лицето, несигурен е в себе си и не границата на раболепието. В крайна сметка, портретът не е много привлекателен. Нали? Когато човек е твърде добър, това му вреди преди всичко. Ето защо.

Когато се опитвате да изглеждате добре в очите на всички, те с течение на времето ще започнат просто да ви пренебрегват.

Когато говорим директно за собствените си желания, тогава получаваме по-бързо това, към което се стремим. Колко често хората действат в ущърб на своите интереси, само за да изглеждат добри?

Добрите хора се страхуват да бъдат честни.
Да вземем този прост пример – ако изразите недоволството си от храната в ресторанта, в който вечеряте, това не означава, че ще бъдете възприети като груби или придирчиви. Това е ваше право като клиент, който (уж) винаги е прав.
И мълчанието от този вид е подобно на лъжа, особено ако, преди да напуснете заведението, сервитьорът попита дали всичко е било наред. Тези, които се стремят да изглеждат добре, се опитват да заобиколят истината, за да не разстроят хората, с които общуват. И те не разбират, че лъжите им са разрушителни. За тях самите. Много добрият човек е слаб човек. Трябва да проявявате доброта само към тези, които ви отвръщат с подобно отношение.

Честността е черта на един наистина добър човек. И ако някой се опитва по някакъв начин да се прикрие, да скрие истината - това е просто проява на малодушие. Трябва да може да кажете директно това, което искате, защото обикалянето в кръг няма да променят същността на това, което е вътре у вас.

Успешният човек използва разбираем език и винаги говори по същество. Такива хора се ценят в работата заради тяхната надеждност и професионализъм. Бизнесът не изисква приятни похвали и удоволствия. На вас трябва да се вярва напълно. Дори когато трябва да сте корави.

В определени случаи трябва да сте твърди. Не може да бъдете добри към всички през цялото време, за да останете привлекателни за тях. Понякога е добре да тропнете по масата, за да не станете мишена за другите.
Вашите собствени интереси трябва са на първо място - това означава лично пространство, кариера, семейно здраве. За да ги защитим, има смисъл да свалим ненужната тежест на конформизма.

Характеристики, които крещят, че не сте добър човек

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X