Напишете дума/думи за търсене

Ако прави това, значи той е правилният за вас

Всеки ни предупреждава да внимаваме за високо вдигнати червени знамена, стане ли дума за връзки. Знаци, че в отношенията ни има токсични неща, които могат да заплашат да разрушат връзката и сърцето ни. Но освен да внимаваме за подводни камъни, не е излишно за търсим и зелените флагове в романтичните си отношения, които показват, че партньорът ни е човек, който си заслужава да имаме в живота си.

1. Той разбират чувствата ви

Знаете, че сте с точния човек, когато той разбере или се опита да разбере през какво преминавате. Може да не преживявал нещо подобно, но ви уважава и обича достатъчно, за да се опита да разбере вашите борби.

2. Кара ви да се чувствате комфортно

Един от най-големите зелени знамена във връзката е, когато партньорът ви никога не ви кара да се чувствате неудобно от каквото и да било. Винаги можете да говорите с него за всичко, което ви харесва, и той ще бъде там с отворени уши и отворен ум.
Всичко, което ви притеснява, може да дискутирате с него свободно и той ще бъде там, за да сте сигурни, че и двамата ще може да го преодолеете по здравословен начин, без никакви преценки или нежелани реакции.

3. Не си играе игрички

Знаете, че сте с точния човек, когато той изпълни обещанията си и никога не ви държи нащрек. Ако ви каже, че ще ви се обади, ще ви се обади. Ако ви каже, че ще се видите в 5 вечерта, ще разцепи секундата.
Когато сте с правилния човек, никога няма да се налага да се чудите какво се случва или къде стоите във връзката - всичко ще ви бъде кристално ясно.

4. Помага ви да бъдете по-добър човек

Правилният вид партньор винаги ще ви помогне да станете най-добрата версия на себе си и ще ви помогне от сърце да разгърнете и постигнете истинския си потенциал. В същото време той също ще работи върху себе си и своите недостатъци и винаги ще се стреми да бъде най-добрият партньор за вас и по-добър човек.

5. Дава ви пространство

Да бъдеш с този, когото обичаш, винаги е нещо, което ще очакваш с нетърпение, но понякога може да ти трябва време и за себе си. Партньорът ви никога няма да ви накара да се чувствате зле от това. Той разбира важността на личното пространство и винаги ще ви се довери и обича достатъчно, за да ви го даде.

6. Признава грешките си

Понякога нещата могат да се объркат във връзката и скандалите и споровете са неразделна част от тях. Но ако излизате с някого, който признава грешките си, извинява се и всъщност работи върху тях, тогава най-накрая сте намерили „Единствения“.

7. Удобно му е с тишината

Тишината понякога може да служи като лакмус, когато става въпрос за преценка дали сте в здрава връзка или не. Знаете, че сте влюбени в правилния човек, когато той се чувства спокоен от време на време в тишината във връзката.
Да се обичате, не означава, че не трябва да спирате да говорите. Означава да се наслаждавате на присъствието си, дори когато нямате какво да кажете, говори много за човека, с когото сте, и за вида на връзката, която споделяте помежду си.

8. Има много страст в себе си

И не става дума само в спалнята, въпреки че това е също толкова важно. Винаги бъдете с някого, който е запален по нещо. Може да е готвене, четене, спорт или дори плетене - стига да полага много усилия, за да бъде по-добър в това с всеки изминал ден и се опитва да се усъвършенства, вместо постоянно да гледа сериали.
Човек, който иска да расте, е най-добрият човек, с когото може да бъдете.

9. Отнася се с уважение към всички

Отнасянето с уважение към всички не означава само тези, които познавате или са свързани с вас. Знаете, че сте намерили добър човек, когато той е мил и уважителен към сервитьори, метачи или някой в сферата на услугите. Той няма да си позволи да ги унижи и винаги ще се отнася към тези хора с много търпение, доброта и здравословно отношение.
Както казва Сириус Блек, „Ако искате да знаете какъв е човекът, вижте добре как той се отнася с по-ниските си, а не с равните си.“

10. Той обича вашите приятели и семейството

Това е може би едно от най-важните зелени знамена във връзката. Когато вашият партньор се разбира с вашето семейство и приятели и те искрено искат да поддържат добри отношения с него, знайте, че сте ударили джакпота.

11. Обича домашните любимци и животните толкова, колкото и вие

Може да кажете много за характера на човек, като видите как се отнася с животните. Никога не бива да бъдете с никого, който е жесток към тях, тъй като това показва склонността му към насилие и никога не знаете дали това и кога няма да се обърне към вас.

12. Никога не ви притиска за секс

При здрави връзки сексът винаги е органичен и ако някой пряко или косвено ви принуждава да правите секс, излезте от тази връзка възможно най-бързо. Ако вашият партньор никога не ви кара да се чувствате принудени да правите секс, взема предвид вашите чувства, признава и зачита вашите сексуални граници и иска вашето съгласие, това е огромен плюс.
Физическата близост винаги трябва да се случва, защото и двамата партньори искат това да се случи, а не защото сте във връзка и затова той има право на вашето тяло.

13. Помага ви да бъдете своето автентично Аз

Без значение с кого си, винаги трябва да си истински. Бъдете с някого, който ви насърчава да бъдете най-автентичното си Аз. Да се правиш на някого, който не си, просто да задоволиш партньора си е едно от най-нездравословните неща, които може да направиш.

14. Грижата му личи и в дребните неща
Щастливата връзка невинаги е свързана с големи, велики жестове и през повечето време малките неща са от най-голямо значение. Да приготви любимото ви ястие, когато сте тъжни, да ви пита дали сте яли, да ви прегърне, докато спите, да ви налива вино и да танцува с вас импровизирано в кухнята - това са неща, които могат да ти дадат щастие като нищо друго.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X