Напишете дума/думи за търсене

5 шантави неща, които никога не знаете за десноръките хора

В интернет е пълно със статии, посветени на хората, които си служат предимно с лявата ръка. Има дори ден, в който се празнуват левичарите. Ако и вие сте леворък, да знаете, че може да вдигнете тежки наздравици за ваше здраве на 13 август.

Десноръките индивиди може да не са толкова екзотични, но имат своето място под слънцето.
Тези факти, отнасящи се за тях, си струват да бъдат споменати.

1. Десноръките не отстъпват по интелект на леворъките

Левичарите са възхвалявани като изключително креативни гении. Очевидно тези две черти вървят ръка за ръка. Често пъти Алберт Айнщайн е възхваляван като пример за този принцип. Истината обаче е, че Айнщайн не е бил левичар. Това е просто мит.

2. Десничарите живеят по-дълго

Очевидно десничарите са като таласъми: те просто продължават вечно. Дали? Мит е, че десничарите живеят средно с осем години по-дълго от техните колеги левичарите. Въпреки че това звучи приятно за всеки, на когото дясната ръка е водеща, това не е вярно.

3. Те са лоши шофьори в сравнение с левичарите

Проведено е американско проучване, което защитава аргумента, че левичарите са по-сигурни шофьори. Идеята е, че те трябва постоянно да са нащрек, защото в по-голямата част от света се кара от дясната страна на пътя, а те трябва да използват по-малко доминиращата си ръка, за да превключват предавките.

4. Десноръките са по-екстровертни

Сигурно сте виждали това и преди, обикновено с много примери за известни художници и музиканти. За левичарите се казва, че са наистина креативни и интровертни. Десничарите са по-екстровертни и по-малко креативни от хората, боравещи с лявата ръка.

Очевидно този мит е фалшив. Според последните проучвания хората, които използват и лявата, и дясната ръка, са по-интровертни, което определено е нов обрат.

5. Десничарите са с „по-правилни мозъци“

Това означава, че са по-логични, аналитични и понякога емоционално студени. Или поне така се твърдеше доскоро. Според двугодишно проучване, направено от университета в Юта, цялата тази идея е отхвърлена.
Да, полукълбата имат задачи, които са по-централизирани; все пак става дума повече за връзките, които отделните ни тела правят с тези страни. Това е просто още един от онези попкултурни митове.


Знаци, че сме по-интелигентни, отколкото мислим

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X