Напишете дума/думи за търсене

Какво правят мъдрите жени

Всеки човек е надарен с интелигентност - вербална и невербална. Обикновено единият тип интелигентност се развива повече от другия, но ако те са еднакво развити, това показва хармонията на личността.

Вербалната интелигентност е способността на човека да изчислява психически по-нататъшни стъпки в разговора. Такива хора са чувствителни към звука на думите и са много интелигентни. Писателите и поетите са видни представители. Невербалната интелигентност е мисленето в образи. Тези хора включват учени, лекари, художници, дизайнери.

Как се различава мъдрият човек от умния?

Термините „умен“ и „мъдър“ често се бъркат, въпреки че са съвсем различни неща. Мъдростта не е интелектуална способност, а придобито качество, тя е житейски опит на човека. Мъдър е някой, който умело намира изход от всяка ситуация и е в състояние да даде добър съвет, тъй като вече е напълнил достатъчно „празнини“ и знае как да постигне желания резултат.

Умният човек знае откъде да вземе предмет, от който се нуждае, а мъдрият знае не само местоположението, но и какво да прави с този предмет, за да постигне замислената цел.

Какво представлява мъдрата жена?

1. Мъдра жена няма да посочи грешката, допусната от мъжа, но ще го развесели и ще се преструва, че не е забелязала нищо, а умната жена не само няма да му го спести, но и ще добави, че го е предупредила за това развитие на нещата.

2. В трудна ситуация мъдрата жена ще покаже на мъжа правилната посока, а умната ще поеме решението на проблема.

3. Мъдрата майка вижда личност във всяко от децата си, а умната ще ги накара да учат математика. Във взаимоотношения с пораснали деца мъдрата майка ще им даде възможност да натрупат собствен опит и да предоставят подкрепа независимо от ситуацията, а умната майка ще даде съвети и ще наблюдава изпълнението на нейните препоръки.

4. Ако мъдра жена работи в офиса, тогава тя ще създаде топла атмосфера на взаимно уважение, а една умна жена ще се стреми да работи по-добре от другите.

5. В отношенията със собствените си родители мъдрата жена ще ги изслушва, ще се усмихне и ще направи нещата по свой начин, а умната жена ще се стреми да защитава своята независимост.

6. Мъдрата жена не се опитва да промени света, тя го приема такъв, какъвто е, само тя самата може да се промени. А умната иска да промени всичко наоколо и да повлияе на другите.

7. Мъдрата жена е сигурна, че истината е на страната на този, който е щастлив. А умната смята, че този, който е прав, е щастлив.

Защо трудните и доминиращи жени са най-добрите

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X