Напишете дума/думи за търсене

Как да премахнем бръчките между веждите

Сигурно ви се е случвало да погледнете в огледалото или да видите своя снимка, на която сте намръщени или учудени, а чертичките между веждите ви направо ви избождат очите. Глабеларни линии - това е техническият термин за двете вертикални, успоредни бръчки, които се появяват между веждите и над носа ви, когато се мръщите. Те се образуват от издърпването на кожата от подлежащите мускули. Когато сте по-млади, линиите се появяват само когато свиете мускула да се намръщи (затова ги знаем като „гневни бръчки“) и изчезват, когато мускулът е отпуснат, поради което се наричат и „динамични бръчки“. Но уви, с напредването на възрастта тези бръчки стават видими през цялото време и се превръщат в „статични бръчки“.

Не се притеснявайте. Има широка гама от възможности за лечение.

Помислете за ботокс

Експертите, с които разговаряхме, единодушно се съгласяват, че инжекциите с ботокс са добро решение. Най-ефективният начин да се отървете от тези линии е с невромодулатор. Ботулиновият токсин (ботокс) например е инжекционен невромодулатор, който временно релаксира мускулите на лицето, изглаждайки бръчките в различни зони. Той блокира сигналите от нервите към мускулите, така че инжектираните мускули не могат да се съкращават. Използва се за лечение на бръчки тип „пачи крак“, “гневни бръчки“, бръчки по челото и др. Но има един недостатък. Резултатите ще продължат само около четири до шест месеца, така че ще трябва да повторите инжекциите, за да поддържате ефекта. Хубавото е, че тези инжекции ще помогнат за повишаване на ефикасността на другите възможности за лечение.

Прилагайте локални продукти с пептиди

Независимо дали се използват в тандем с инжекции или самостоятелно за тези, които искат напълно неинвазивно решение, пептидите са съставката, която трябва да търсите в грижата си за кожата. По-конкретно, ще искате да използвате невротрансмитер-инхибиторни пептиди, които по същество работят чрез същия механизъм на действие като ботокса, въпреки че не са толкова ефективни. Най-често срещаните съставки, които трябва да се търсят, са: аргирелин (известен също като ацетил хексапептид-8), пентапептид-18, пентапептид-3 и трипептид-3. Тези козметични пептиди могат да помогнат за отпускане на мускулите, причинявайки намаляване и омекотяване на бръчките и фините линии.

Пластири против бръчки

Те звучат прекалено добре, за да им вярваме, но специалистите казват, че ако се прилагат заедно с други антиейдж продукти, може да имат временен ефект. Обикновено изработени от медицински силикон, те действат, като поддържат кожата опъната, така че да не може да се сгъва или набръчква, и блокират влагата, което помага кожата да изглежда по-плътна и бръчките по-гладки. Ако редовно ги носите по няколко часа на ден и не свивате мускулите си през това време, може да видите известно подобрение в лицето си.

Пълнители с хиалуроновата киселина

Ако глабеларните линии са дълбоко вдлъбнати и не изчезнат в достатъчна степен след инжектиране на невромодулатор, тогава повърхностният пълнител може да даде страхотни резултати. Инжектирането на пълнител под бръчките може да им помогне да се запълнят и да омекоти външния им вид. Но тъй като те не са насочени към основната причина - движението на мускулите, филърите няма да попречат на бръчките да станат по-дълбоки с течение на времето. Голямото предупреждение тук е, че инжектирането на пълнител в глабеларните линии е много рисковано. Областта на глабеларата има много кръвоносни съдове, преминаващи през нея, някои от които водят обратно в окото. Ако пълнителят попадне в кръвоносните съдове, това може да възпрепятства притока на кръв и да причини рана по кожата или, ако кръвоносният съд води към окото, дори слепота. Така че бъдете много внимателни на кого се доверявате за подобни процедури.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X