Напишете дума/думи за търсене

Интуиция - как да се научим да чуваме себе си?

За една от книгите си известният Стивън Кинг прави изследване с идеята да разбере колко хора имат способността да предвидят това, което ще им се случи. И, не, не защото са ясновидци или врачки, а защото се вслушват в интуицията си. От проучването станало ясно, че обикновено от 1 до 3% от пътниците закъсняват за полет със самолет, който излита без тях, или по някаква причина презаверяват билетите си.

Но в онези случаи, когато самолетът претърпя инцидент, по-късно се оказа, че в някои случаи тази цифра се увеличава до 15% и много от пасажерите просто не са се появили за излитането.

Великият майстор на ужасите твърди, че за него това е откровение. Той многократно е намирал хора, по чудо спасени от ужасна смърт, и ги е питал защо не са се качили на самолета.

По принцип те сами не са разбрали защо са избрали да не летят. Малко преди да отпътува за летището, един имал ужасно главоболие, друг бил спешен от семеен въпрос и помолен се качи на следващия самолет, трети имал ужасен сън, четвърти страдал от тежка диария и т.н.

Практикуващият психолог Езра Шебалски вярва, че телата ни имат своя уникална интуиция и често са предупредени какво ще се случи с тях. Той твърди, че много малко хора слушат тялото си. Това може да е внезапна болка или стягане в гърдите, човек може да се задави, да почувства тежест в краката, да получи импулс за ползване на тоалетната, желание да отиде на друго място или да направи някакво движение.

Хората могат по някакъв начин да повлияят на ситуацията. За да развиете интуиция, може да използвате практиката на несъзнаваното. Може да затворите очи и да се опитате да използвате другите си сетива. Може да „вземете” сигнали с помощта на слуха - фрагменти от фрази, в пеенето на птици, „подушете” някой спомен или настоящ момент. За някои това ще изглежда безсмислено, но по този начин може да разберете отговора на основния въпрос, да намерите улика, да намерите идея, да видите пророческа мечта.

Всеки въпрос вече има отговор
Важно е не само да получавате знаци, но и да ги обяснявате правилно. Това ще ви позволи да тълкувате съня, да намерите правилния отговор. Интуицията се нарича Божият глас, но звучи много тихо и често само за тези, които искат да я чуят.

Практики за развиване на интуиция
„За да напълните чаша, първо трябва да излеете вода от нея“. За да накарате вашата интуиция да работи, трябва да достигнете състояние на празнота. Трябва да намерите вътрешна тишина, да спрете вътрешния диалог, да изключите всички източници на външни сигнали. Може да практикувате медитация, да се разхождате в гората или на плажа. Трябва да откриете в себе си способността да чувате звуци, които самите вие се опитвате да заглушите.

Най-добрите проводници на Божия глас, или интуиция, са малките деца. Ако имате сериозен въпрос или дилема, най-доброто решение е да попитате детето си за отговора по закачлив начин. И слушайте внимателно. Децата са най-чистите жици, през които енергията навлиза в този свят и те могат да „видят“ отговора на всеки въпрос.

Интуицията е особено силно развита при жените. Те се ръководят се от чувствата си, от сърцето си и рядко грешат.

3-те зодии с най-силна интуиция

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X