Напишете дума/думи за търсене

5 случая, в които дрехите ни разболяват

На всеки от нас поне веднъж в живота му се налага да изтърпи неудобни дрехи и обувки в името на красотата. Твърде тесни дънки, нови, ужасно неудобни сандали с високи токчета.

За съжаление, неподходящото облекло е не само неудобно за носене, но и влияе негативно на нашето благосъстояние. В днешно време все по-популярните производители на облекло започнаха да отчитат функционалното удобство и качество, за да не предизвикват негативни последици за здравето на потребителите.

Когато дрехите са вредни


1. Токсични багрила

Преобладаващото мнозинство от хора вярва, че е достатъчно за добро здраве, ако ядем натурални продукти, ако се откажем от лошите си навици, пием много чиста вода и спортуваме. Експертите приветстват подобни правила, но вярват, че това невинаги е достатъчно. Факт е, че вредните вещества могат да се съдържат не само в храната, въздуха и водата, но и в дрехите.


Отровни вещества като формалдехид или п-фенилендиамид се намират в багрилата за черни тъкани и се използват в големите марки дрехи. Медицински експерти смятат, че тези компоненти водят до обриви и раздразнения по кожата, алергични реакции и дерматит, в някои случаи може да се появи анафилактичен шок или новообразувания. Поради това все повече производители започват да се отказват от евтината синтетика и отдават предпочитание на естествените тъкани и бои.

2. Херметически затворени тъкани
Често тъканите са не само неудобни, но и нездравословни. Проучванията показват, че честа причина за дерматит е дразненето на кожата с некачествени вълнени или синтетични материи. Освен това гъбичните заболявания могат да бъдат предизвикани от дрехи или обувки с недостатъчна въздухопропускливост.

Това се дължи на факта, че при лоша вентилация се повишава влажността и се създава благоприятна среда за развитие на гъбични инфекции. Когато избирате дрехи, трябва да отдадете предпочитание на естествените материи, които осигуряват добра вентилация. Например, когато избирате костюм, е по-добре да се откажете от полиестера и да предпочитате лен или памук пред него.

3. Неудобни обувки
Красивите обувки са фетиш и за мъже, и за жени. Подходящите висококачествени обувки осигуряват комфорт и добра опора за крака. Те няма да предизвикат появата на мазоли, обриви или други притеснения, произтичащи от носенето на евтини синтетични продукти.

Освен това е важна височината на обувката. Твърде високите токчета водят до подуване на краката, разширени вени и проблеми със ставите. Напълно плоска подметка може да доведе до изкривяване и лоша походка, а децата могат да развият плоскостъпие. Когато избирате, трябва да се съсредоточите върху висококачествени продукти, които са добре аерирани и ще ви позволят за извървите голямо разстояние.

4. Твърде тясно облекло
Много тесните дрехи отлично подчертават всички извивки на тялото и изглеждат страхотно върху красивите фигури, но влошават здравето. Провокират киселини, създават риск от увреждане или изместване на вътрешните органи, нарушават циркулацията - опасно състояние, при което тъканите не получават достатъчно кислород и налягането в мускулите се увеличава.

Всяко облекло, което е твърде тясно или прекалено прилепнало, може да увреди или притисне нервните корени. Ако наистина харесвате прилепнали дрехи и нямате сили да се откажете от избрания стил, тогава трябва да изберете еластични материи или просто да купите рокля в по-голям размер. Важно е да осъзнаете, че фигурата не трябва да съвпада с дрехите, а обратното.

5. Тежки чанти
Може да намерите всичко в дамската чанта и също да го загубите завинаги. Любимите чанти през рамо, които понякога могат да се конкурират с гири по тегло, често причиняват постурални проблеми и деформации. Често торбите причиняват болка във врата, гърба, раменете и дисбаланс. И това показва, че в организма са започнали проблеми. Прекаленото напрежение от едната страна на тялото кара мускулите на другата страна да се изместят, които се опитват да го компенсират и това води до дискомфорт.


Дори популярен заместител на дамската чанта - раницата, може да предизвика допълнителен стрес на врата и гърба, хипертоничност на мускулите.

Как да решим този проблем?

Трябва да се опитате да разпределите равномерно тежестта, а за тези, които обичат тежки раници, изберете модели с колан за талия, който
осигурява допълнителна опора.

Помнете, че модната тенденция е временно явление, докато човек получава тяло веднъж и за цял живот. Затова нека не го жертваме за дрехи, които му навредят.

Не докосвайте кожата си до тези съставки!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X