Напишете дума/думи за търсене

Ако сте уморени да поемате инициативата в отношенията си

Поемането на инициатива в отношенията не е непременно нещо лошо. Трябва обаче да обърнете внимание на ситуацията, ако ви създава дискомфорт. Той може да се случи, защото поемането на пълна отговорност за връзката не позволява на останалите замесени хора да изпълнят своята част.

Човекът, от когото настоявате да получите инициатива, е пасивен и удобен, или може би той има различни приоритети. Какъвто и да е случаят, в този материал ще анализирате как се чувствате във всяка една от връзките си. Това ще улесни идентифицирането с кого имате по-добри отношения и ще се чувствате по-комфортно. Ще откриете и с кого имате затруднения, когато става въпрос за поемане на инициатива.

Силата на навика

Силата на навика е доста мощна. Според Дарвин това ни прави удобни в дадена ситуация, докато на някоя от замесените страни не й писне и не подскочи. Това може да предизвика отхвърляне и смущение, тъй като човекът, който не „скача”, обикновено е този, който никога не поема инициативата във връзката.

• Комуникирайте какво се случва и бъдете директни и уважителни. Трябва да уведомите другия човек как се чувствате по отношение на ситуацията и да го информирате, че искате нещата да се променят.

• Позволете на другия човек да се изрази. Знанието какво мисли и чувства също е важно и ще позволи обмен на мнения, който може да ви отведе до следващата точка.

• Разбъркване на перспективите. Трябва да отделите малко време, за да помислите за някои алтернативи или да обсъдите възможни варианти.
Важното тук не е да се направи радикална промяна. Вместо това правете малки стъпки. Човек, който никога не поема инициатива, може да започне да предлага събирания през уикенда веднъж месечно. Това, което трябва да анализирате, е дали той изпълнява своята част или не.

Винаги поемането на инициатива може да бъде разочароващо
Някои хора са просто пасивни и няма да се променят. 

В тези случаи е важно да разберете, че не трябва да очаквате голяма промяна дори когато наистина се опитват да ви угодят, като казват, че ще положат усилия.
Това е доста често срещан феномен в романтичните връзки. Въпросът за инициативата може да е толкова важен за някого, че да бъде с пасивен партньор в крайна сметка ще го ядоса и ще доведе до негодувание.

Удобство
Друго важно нещо, което не бива да пренебрегвате, е защо поддържате междуличностни отношения с хора, които рядко поемат инициативата. Вие ли винаги сте този, който подема нещата? Защо се случва това?
Търси ли този човек само вашата компания, когато се нуждае от услуга или компания? Защо вие сте единственият, който винаги прави забавни и смислени планове? Може би е време да спрете да се мотаете с тези лентяи и да освободите място за други човечета.

Често хората поемат инициатива в някои области, но не и в други. Всъщност някои индивиди никога не поемат инициатива в която и да е област от живота си.

5 сигнала на тялото, че сме с неправилния мъж

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X