Напишете дума/думи за търсене

Безопасно ли е кучето да яде яйца

Кучетата не са всеядни, въпреки че могат да усвояват немесни продукти без много трудности.
Това е така, защото стомахът на кучето е най-подходящ за смилане на месни протеини, но също така е способен да смила растителни протеини поради наличието на ензим, наречен пепсин.
В резултат на това песовете могат да усвояват хранителни вещества от различни видове храна. Кучетата се квалифицират като факултативни месоядни животни.

Значението на микроорганизмите

Кучетата могат да усвояват различни хранителни вещества благодарение на различните видове бактерии, намиращи се в червата им. Всички тези колонии от микроорганизми са това, което кара червата да работят правилно.

Освен това някои щамове бактерии играят положителна роля в организма - Lactobacillus , Streptococcus и Clostridium.
Те се съдържат в пробиотичните храни, които помагат за регулиране на чревната флора, независимо дали говорим за хора или за кучета.
Обикновено се препоръчват при лечение с антибиотици или ако страдате от стрес. Те са начин да се уверите, че добрите бактерии могат да оцелеят в стомашно-чревния тракт, без вредните бактерии да процъфтяват в това време.

Безопасно ли е кучетата да ядат яйца?
Да, кучетата могат да ядат яйца. Те са много хранителни и полезни за този вид домашни любимци, защото съдържат:
• Протеини. Това са висококачествени протеини и техните незаменими аминокиселини са наистина важни за кучетата.
• Незаменими мастни киселини. Като цяло това са основни хранителни вещества за организма и те включват омега-3 киселини.
• Витамини. Яйцата съдържат витамини А, D, Е и К.
• Минерали. В тях има желязо, цинк, селен и фосфор. Заедно с витамините те могат да бъдат наистина полезни за нервната система на вашето куче.

Внимавайте за салмонела
Макар полезни за кучето, яйцата трябва да бъдат термично обработени. Ако вашето куче редовно яде сурови яйца, то може да страда от отравяне със салмонела.
Освен това суровият яйчен белтък съдържа протеин, наречен авидин. Той затруднява усвояването на витамин Н, така че първо трябва да се сготви яйцето, за да се избегне това.

Как е най-добре да се приготвят яйцата?
Най-добрият начин е като ги сварите или изпържите. Това ще избегне риска от салмонела и други проблеми, причинени от микроорганизми.
Всяко куче обаче е специално и уникално. Ако планирате да храните редовно яйца на кучето си, може да опитате да му дадете в началото само малко количество, в случай че не м, хареса или страда от някаква нежелана реакция.

Колко опасна е кучешката слюнка?

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X