Напишете дума/думи за търсене

Това са най-умните породи кучета в света

1. Бордър коли

„Не е изненадващо, че тази трудолюбива пастирска порода е на първо място в нашия списък“, казват Кейти Стефен, експерт по домашни любимци, и Анджела Хюз, ветеринарен лекар. Бордър коли са нетърпеливи да усвояват нови знания и команди и обожават да угаждат на собствениците си, което им печели първото място в тази класация на най-умните кучета. 

2. Пудел

Пуделът е избран за една от най-интелигентните породи кучета поради способността му да бъде лоялен, умен и нежен, според Лазар Ичир, основател на Breeding Business, образователна платформа за етични животновъди на кучета в САЩ. Пуделите се учат бързо и често изненадват собствениците си колко близки до човека могат да бъдат. Те се обучават с лекота и неслучайно се използват толкова в циркови представления. 

3. Немска овчарка

Известно е, че немските овчарки са интелигентни и бдителни, така че не е изненадващо, че често са назначавани като служебни кучета за прилагане на закона, търсене и спасяване и помощ за хора с увреждания (много кучета - гледачи са немски овчари). Отглеждани като пастирски кучета, немските овчарки умеят да оценяват ситуацията и да определят най-добрия начин на действие.

4. Голдън ретривър

Голдън ретривърите са спокойни и лесни за обучение. Това, което ги прави едни от най-умните кучета, е, че те са изключително щастливи да изпълняват команди или задачи, поискани от собствениците им, и на тях може да се разчита. Голдъните се използват като кучета за обслужване, търсене и спасяване, както и за терапия.

5. Доберман 

Истинско работещо куче и много интелигентно. Те са предпочитани като служебни кучета, особено в полицията. Доберманите са толкова активни, че им доскучава без достатъчно интелектуална стимулация. И са едни от най-надеждните кучета - пазачи.

6. Шотландската овчарка или шелти

Това малко пастирско куче е интелигентно, будно, активно, бързо и често е талантливо във вокално отношение. В голяма степен своя външен вид и характер шетландската овчарка дължи на своите предци – колитата, едни от най-интелигентните кучета. Те са и много любвеобилни, което ги прави чудесни за отглеждане у дома.

7. Лабрадор ретривър

Лабрадорите са умни, съобразителни и изключително лоялни, което ги прави прекрасни служебни кучета, особено за хора с увреждания. Те са класирани сред най-умните кучета, защото са силно емоционално интелигентни и обучими, но също така обичат децата, затова са и толкова предпочитани за домашен любимец.

8. Папийон

Тези малки ушати същества са една от най-старите породи в света - тяхната родословна линия може да се проследи почти 700 години назад. Те са изумително пъргави и се поддават страхотно на тренировки. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X