Напишете дума/думи за търсене

Суровоядната диета BARF за котки - полезна или не?

Диетата BARF за котки е комбинация от органична сурова храна, месо плодове и зеленчуци.

Тази диета е създадена от Ян Билингхърст, австралийски ветеринарен лекар, който е убеден, че тази диета наистина е най-добрата за домашни любимци. Първоначално той я замисля за кучета, така че се основава на произхода им и диетата на техния прародител - вълка.

Обикновено хората избират диети BARF за котки в отговор на недоверието си към търговската храна. Макар че е вярно, че в момента има висококачествена котешка храна за писани, всъщност е по-рентабилно и по-вкусно да се използва тази сурова диета за за този вид домашни любимци. Това е чудесен начин за лечение на затлъстяване и други хранителни болести при тези животни.

Съставките на диетата BARF за котки

Съотношението е 80% сурово месо, базирано главно на мускулно месо (70%) и сурова ядлива кост (10%). 7% от диетата трябва да са зеленчуци, 5% черен дроб, 5% други органи, 2% семена и ядки и 1% плодове.

Диетата BARF се основава на сурова храна, така че има много малък риск от салмонела. Не използвайте свинско месо и винаги използвайте предварително замразени меса.

Алтернатива на суровото месо, което мнозина смятат за опасно, е леката термична обработка на храната. Това обаче противоречи на принципите на диетата BARF. Някои собственици на домашни любимци са загрижени за болести или паразити, но трябва да имат предвид, че имунната система на тези животни е много по-силна от човешката.
Определено има паразити, които биха могли да хванат при поглъщане на сурово месо.


Рецепти

Има много рецепти, но ето една от любимите ни за котки: тя се състои от 200 г различни парчета мускули с кости и мазнини.
Към това добавете 100 г унции месо от органи, за предпочитане черен дроб и сърце. И накрая, използвайте 20 г настърган морков или тиква, яйце и зехтин или рибено масло.
Може да си играете с различни проценти и парчета месо или карантия и да редувате зеленчуците.

Както споменахме по-горе, трябва да използвате предварително замразено месо и да използвате минимално количество сол и подправки. 
Консултирайте се с вашия ветеринарен лекар, преди да промените диетата на вашия домашен любимец.

Безопасни плодове за котките

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X