Напишете дума/думи за търсене

Всичко, което не разрешим, се връща при нас многократно

Склонни сме да ходим на пръсти около ситуациите, от които ни боли най-много, обръщаме гръб от страх и бягаме от това, от което най-много ни плаши. Обаче каквото и да не разрешим в живота си, в крайна сметка, ще се върне при нас.

Не е добре да си затваряме очите и да се преструваме, че нищо не се случва. Обстоятелствата, които ни засягат най-много, са тези, които трябва да разрешим.

Трябва да се сблъскаме с тях челно и да използваме страха си като мотиватор, за да ги преодолеем.

Всичко, което не разрешим, се връща умножено в пъти
Това е начинът на живота да се каже: „не прави това!“

Ако не обърнете внимание, ако не разрешите ситуацията, следващия път ще изпитате същото, но с по-голяма сила.

Ваня е на 39 и всичките й романтични връзки завършват зле. Тя е страдала от изневяра, малтретиране и липса на ангажираност от страна на партньорите си.

Какъв е проблемът на Ваня?

Тя започва връзките си, страхувайки се да не бъде изоставена. Освен това започва романтични отношения с мъже, с които не иска да бъде. Страхува се да остане сама. Затова, докато не преодолее този страх, връзките й ще продължат да бъдат непродуктивни.



Иван е на 27 и не може да си намери работа. Имал е няколко работни места, но само за няколко месеца, някои от тях дори само за няколко дни. Когато отиде на интервю, след това рядко му се обаждат от фирмата, в която е кандидатствал.
Проблемът на Иван е, че той изпитва огромен страх от провал. Докато не преодолее тази фобия, няма да успее да си намери дългосрочна работа.

Отношението ни към живота е много важно. Когато имаме страх или травма, която причинява пречка в дадена област от съществуването ни, тогава започваме да изпитваме трудности.

Каква полза е бягството?
Бягането от това, от което се ужасявате и което се опитвате да избегнете, не е нищо повече от начин да удължите времетраенето на нещо, което ви засяга и няма да изчезне.

Бягството е контрапродуктивно отношение. Въпреки това справянето със страховете също не е лесно.

Какво може да направите?
• Признайте, че се страхувате от нещо: бягате от него, пренебрегвате го, но отричате ли го? Приемането на страха е важна първа стъпка.
• Проучете откъде идва: Опитайте се да запомните първия път, когато се е появило това усещане и какво го е задействало.
• Бъдете обективни по отношение на страха си: Сега е моментът да го погледнете отвън и да се запитате: „Кое е най-лошото нещо, което може да се случи?“.
• Хвърлете се в приключението: Изправянето пред най-големите си страхове е истинско приключение. Ще се откажете ли от това преживяване?

Време е да престанете да се страхувате от нещо, което може да бъде разрешено. Помнете, че гледането на отворена рана за дълго време не й помага да заздравее. Трябва да й помогнете да стане белег.

Не може да продължавате да влачите нещо, което някога е създавало страх у вас, който сега ви държи като заложник.
Всичко, което не преодолеете, се връща в живота ви, умножено многократно. Това не е лош късмет или някаква карма.

Във вашите ръце е да се справите с проблемите, гледайки смело страха в очите.
Ако не се сблъскате с несгодите си, те ще са постоянен ваш спътник, докато накрая затворите тази глава от живота си.

Разрушителни състояния, които унищожават живота ни

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X