Напишете дума/думи за търсене

Ето това лекува емоционални рани

Писането е един от най-ефективните начини да се освободите от стреса и да въдворите някакъв ред в живота си, когато имате най-голяма нужда от него.

То лекува, като ви помага да изразите онова, което се случва вътре във вас - болката, разочарованието, тъгата, скръбта...

Писане за вашите чувства
Почти всеки трябва да намери отдушник в даден момент. Всички трябва да кажем какво чувстваме и да говорим за случващото се с нас. Въпреки това говоренето не е същото като писането.
Когато започнете да пълните страниците на тефтера с мислите в главата си, нещата започват да придобиват смисъл.

Когато не се справяш добре и светът се затваря за теб, е невъзможно да излезеш от него. Може да бъдете залети с емоции и да ви изглежда, че няма как да се спасите.
Писането не само ви помага да поставите тези ужасни чувства на хартия. Подава ви ръка, за да ги организирате и да ги осмислите по начин, който никога не сте смятали за възможен.

Да речем, че преживявате много тежък период от любовния си живот и не разбирате какво се случва. Губите надежда и сте пълни с безпокойство и съмнение. Какво не е наред с мен? Какво става?

Пишете.

След като видите думите на хартия, прочетете ги отново толкова пъти, колкото е необходимо. Ще бъдете изненадани от това, което наистина се случва.

Може да откриете, че сте станали емоционално зависими. Или може би започвате да приемате ситуация, която наистина не ви харесва, или пък сте с някого, с когото всъщност не искате да бъдете.

Тези изписани мисли ще осветят суровата реалност.


Писането лекува чрез ускоряване на емоционалното възстановяване

Всяко негативно преживяване оставя дълбока рана. Колкото по-дълго го игнорирате, толкова по-голямо става.
Ето защо е толкова важно да пишете. Така осъзнавате какво всъщност се случва.

Няма значение дали проблемът ви е любовен или не. Възможно е да ви боли поради смъртта на любим човек, уволнение от работата или спор. Всички тези ситуации заслужават свободата, която ще получите чрез думи.

Писането не само ще ви позволи да видите какво се случва по-ясно, но и ще ускори лечебния процес. Когато пишете, освобождавате напрежението, стреса и безпокойството.

Пишете изразително
Ако сте приложили писането на практика, но не сте постигнали добри резултати, това може да се дължи на факта, че не пишете експресивно.

Много хора мислят твърде много, когато пишат. Те се опитват да създадат последователни изречения и да обясняват всичко.

Не така стоят нещата с терапевтичното писане. То означава улавяне на всичко, което минава през ума ви точно такова, каквото е. Не трябва да добавяте нищо или да се опитвате да го лустросвате. Просто пуснете хаоса да се излее от вас. Освен това опитът ще бъде по-катарзисен по този начин.

Няма значение дали това, което пишете, има някакъв смисъл. Ще го намерите по-късно, когато преразгледате думите си. Тогава ще разберете какво всъщност се случва.

Ако все още не може да разберете какво означава написаното от вас, оставете тефтера настрана за няколко дни и след това се върнете към писането. След като му отделите време и пространство, ще може да видите нещата от друга гледна точка.

Признаци, че бъркаме любовта с емоционален глад

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X