Напишете дума/думи за търсене

Как да предотвратим болката по време на секс

Много жени отчаяно търсят начини да предотвратят болката по време на секс. Дискомфортът, който може да възникне по време на полов акт, се дължи на различни причини.
Болката по време на секс може да се дължи на възпалително заболяване на таза, пролапс на тазовите органи, вагинизъм или диспареуния...

Идентифицирайте произхода на болката
Това не е лесно да се направи. Преди да правите заключения, трябва да посетите вашия доверен лекар.
В някои случаи диагнозата може да бъде:

• Вродено увреждане. Мембрана (която не е свързана с химена) може да блокира вагиналния отвор, което причинява силна болка по време на проникването. Също така вагината може да не се е развила по начина, по който трябва.

• Инфекции или дразнене в областта. Уринарната инфекция или дразнене може да причини болка по време на секс. Това е лесно за решаване и лечение. Освен това трябва да възприемете определени навици, за да предотвратите тези състояния.

• Проблеми с овлажняването. По различни причини някои жени може да не смазват както трябва, причинявайки болка по време на секс. В тези случаи експертите препоръчват използването на лична смазка, в допълнение към удължаване на любовната игра, която улеснява смазването.

Когато вашият лекар ви постави диагноза, той ще ви даде някои насоки за предотвратяване на болка по време на полов акт.

Какво се случва, ако ви каже, че няма нищо нередно с вас?


Потърсете психолог
Терапия може да помогне на двамата партньори да разберат проблема и да бъдат лекувани заедно от професионален психолог.
Тревожността, страховете или травмата, които се проявяват физически, могат да причинят някои сексуални дисфункции.

• Стрес или безпокойство. Стресът и безпокойството заради работата си, твърде много отговорности или различни притеснения, могат да накарат мускулите на влагалището да се стегнат по време на сексуалния акт, причинявайки болка.

• История на злоупотреба. Това е деликатна ситуация, с която трябва да се справите с терапия. Сексуалното насилие причинява дълбока травма и дори да се е случило преди много години, той може да продължи да засяга жертвата и да се прояви по време на полов акт.

Вагинизъм. Въпреки че може да се дължи на физически проблем, това състояние обикновено се проявява поради психологически проблеми. Например, ако има проблеми във връзката, страх от забременяване, предишни травматични сексуални връзки или чувство за вина.

В някои случаи е препоръчително да се видите с психолог като двойка. Причината е, че незасегнатият партньор понякога не разбира причината за болката по време на секс. Затова двойната терапия може да бъде полезна, да подобри разбирането на проблема и по този начин да позволи на двамата партньори да работят заедно за предотвратяване на болка по време на секс.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X