Напишете дума/думи за търсене

Лоши навици, които убиват връзката

Любовта може да умре толкова бързо, колкото й се е родила.

Много от нас не осъзнават, че определени нагласи са сигурен начин да убием връзката си. Усещането, което наричаме „любов“, е като покълнало семенце, което се нуждае от поливане и хранителни вещества, за да процъфтява и расте.
Здравословната връзка се основава на ангажираност, уважение и комуникация. Но заплахи като рутина и нечестност са сигурен начин да убиете любовта и отношенията си.

Връзката освен чувства, е и екип от двама. За да се случва добрини в отношенията ви, и двамата трябва да сте активни и да правите компромиси. Освен това трябва да установите граници и да ги спазвате. Това е единственият начин да имате балансирана дълготрайна връзка.
Кои са четирите неща, които повлияят на връзката до степен, че да искате да я прекратите?

1. Ревност
Ревността ограничава свободата на човека, а чувството на недоверие и разочарование правят връзката токсична.
Чувството за ревност е нормално. Логично и разумно е да се страхуваме от загубата на някого, който означава толкова много за нас. Когато обаче това чувство стане крайно и неразумно, то носи само негативни последици за замесените.

Ревността не е ласкателна и превръща обекта на нашата привързаност в притежание, което смятаме, че трябва да пазим - точно както кучето пази кокала си. Освен това показва явна липса на доверие един към друг и ниско самочувствие. Това засяга два от най-важните стълбове на отношенията: доверието и уважението.
В екстремни случаи ревността води до опит да се ограничи свободата на половинката. Действайте по този начин и лесно ще сложите край на това, което би могло да бъде балансирана, хармонична и красива връзка.

2. Може да убиете отношенията си, като ги оставите да тънат в рутина
Рутината е най-лошият враг на връзката, колкото и дълго да продължи. Това може да предизвика скука и разочарование. Може да доведе до влошаване на комуникацията и скуката.
Ако не заемете позиция срещу рутината, може да се почувствате недоволни и изолирани от партньора си, дори когато и двамата все още спите на едно легло. Няма нищо по-лошо от това да се чувстваш сам, защото те игнорира този, когото обичаш. Това е недвусмислен знак, че връзката ви е изложена на риск от преждевременна кончина.

3. Нечестност
Една лъжа може да постави под съмнение много истини.
Доверието е една от основите на всяка здрава връзка, а нечестността е един от най-лошите му врагове.
Много по-добре е винаги да се опитвате да кажете истината внимателно, дори ако това да доведе до конфликт. Винаги е по-добре да бъдете искрени и без страх да поемете последствията. Лъжата означава да рискувате да нарушите доверието на партньора ви.
Веднъж като ви хванат в лъжа, вашата половинка ще се усъмни във искреността ви по отношение на всичко останало.

4. Критика и оплаквания
Всеки човек има своите особености и няма две еднакви връзки. Това, че с предишния си партньор сте имали една динамика, не означава да очаквате отношенията ви с настоящата половинка да се развиват като миналите. Това е различен човек, който е имал различни преживявания от вашите и чийто начин на мислене и действие се различава, независимо от многото общи неща помежду ви.
Така че да очаквате човекът до вас да действа или да се държи точно така, както очаквате, е погрешно, неразумно и токсично. Ако също така постоянно се оплаквате и критикувате, отношенията ви ще се влошат и ще се отровят.
Много по-добре е да общувате, да водите конструктивен разговор, за да постигнете споразумение, което работи и за двама ви.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X