Напишете дума/думи за търсене

Защо е добре да напишем писмо до миналото си?

Може би много хора биха искали да се върнат в миналото и да поговорят с детето и тийнейджъра, които са били, с младия възрастен, който е оставил зад гърба си трудни времена. Вероятно си мислите за определен момент от живота си, за онази някогашна версия на себе си, на която бихте искали да посветите няколко думи.
Затова седнете и напишете писмо на миналото си, на човека, който сте били преди – това е утешително и лечебно.

Версиите за себе си представляват етапите, през които сте преминали по време на вашия еволюционен растеж. Това са фази, които са останали зад гърба ви. С други думи, не може да модифицирате миналото. Може обаче да се поучите от него и да придобиете мъдростта, която ще ви помогне в настоящето.
Всички ваши версии са част от настоящата ви самоличност. Вашето „аз от миналото“ е част от вашето „аз от настоящето“ и от вашето „аз от бъдещето“. Миналото вече е вкоренено в това, което сте в момента.

„Здравей, мое минало Аз,
знам, че това не е подходящо време, тъй като всичко е твърде поразително. Наясно съм, че постигаш всички цели, които са ти по силите. Мислиш за себе си като за недостатъчно, неспособно и безполезно, но не си. Това е истината, вярваш или не. Работата е там, че не си се открило, защото не можеш да се оцениш такова, каквото наистина си.
Всъщност не мисли, че може да се довериш на себе си точно в този момент, въпреки многото си възможности. Не се притеснявай обаче, този моментът ще дойде. Скоро ще осъзнаеш своя потенциал. Просто си дай малко време.

Искам да ти кажа, че потенциалът не е да бъдеш най-добрият или да постигнеш огромни цели. А да станеш най-добрата версия на себе си и да се наслаждаваш на това, което правиш. Вярвай в себе си и във възможностите си. Определено може да постигнеш лично благосъстояние.

Не може да гледаш към настоящето и бъдещето, ако пренебрегваш миналото си. Това е така, защото и двете са оформени и обусловени от него.
Дори не може да си представиш как историята ти ще се промени и страхотните неща, които ще ти се случат. Не изпреварвай себе си, просто се наслаждавай на всяко усещане и момент. Да, дори онези неща, които разкриват най-лошото в теб.

Фокусирай се върху настоящето. Това ще спре мислите ти да управляват живота ти и ще позволи на всичко да тече гладко.

Трябва да си позволиш да живееш, да преживяваш нещата и да грешиш. Това е така, защото всяко преживяване, било то добро или лошо, ще ти даде ценен урок.

Успокой се и поеми въздух. Преживяваш тежко време, знам, наясно съм с мъките, които изпитваш. Не забравяй, че и това ще премине. Ще се оправиш, уверявам те. Можеш и ще можеш да се справиш с всичко, което разтърсва света ти в момента.

И накрая, искам да ти благодаря. Научих се да бъда най-добрата версия на себе си благодарение на теб. Сега обичам и ценя себе си и знам какво е наистина важно. Ти ме научи на всичко, което трябваше да знам и си проправи пътя.

Оставам на твое разположение,

Твоето бъдещо Аз

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X