Напишете дума/думи за търсене

5 "упражнения", които подобряват романтичните отношения

Независимо дали става дума за стара връзка или за нова, трябва да се грижите за нея ежедневно, за да я запазите здрава и дълголетна. Не позволявайте на неразбориите в отношенията да елиминират вашата страст.

Всяка връзка започва с щастие и енергия. Въпреки това тя може бързо да се превърне в тотално фиаско, ако не се грижите правилно за нея. Рутината или пренебрегването на партньора може да накара отношенията да тръгнат надолу. Затова ви предлагаме пет упражнения, които ще подобрят връзката ви и ще я предпазят от разруха.
Няма значение кога ги практикувате или колко често виждате половинката си. Това, което наистина има значение, е да ги правите ежедневно.

1. Пишете писма
Писали ли сте някога любовно писмо до половинката си? В наши дни изглежда на това се гледа като на архаична практика, свързана с минали векове, когато е била единственият начин за израз на любов към любимия човек. Писането обаче може да бъде много полезно. То ви позволява да се освободите, да оставите думите да уловят най-дълбоките чувства, които изпитвате към някого.
Вероятно си мислите, че вашият партньор вече знае какво чувствате към него, но това е една от най-големите грешки, които всички допускаме.


2. Прегръщайте се всеки ден
Когато сте с половинката си от няколко години, признаците на привързаност са склонни да намаляват. Ето защо навикът да се прегръщате всеки ден е упражнение, което ще ви напомни да не се пренебрегвате взаимно в нито един момент. Прегръдката сближава вас и партньора ви. Също така позволява на двамата да си показвате един на друг колко се обичате. Това е много ефективен начин да подобрите отношенията си.

3. Плановете могат да се правят и отделно
Партньорът е част от живота ви, но има моменти, когато невинаги трябва да присъстват в пространството около вас. Има много хора, които мислят, че когато са във връзка, трябва непрекъснато да са с другия - голяма грешка.
Невинаги трябва да споделяте едни и същи приятели. Независимо дали сте жена или мъж, около вас ще има хора, с които партньорът ви може дори да не иска да общува, тъй като темите на разговора не го интересуват.
Не бъдете като сиамски близнаци. Имайте лични пространства – това е нещо, което е от съществено значение за поддържането на здравословна връзка.

4. Организирайте заобикалящата ви среда
Забелязвали ли сте, че когато всичко около вас е в хаос, не може да се концентрирате? Понякога този безпорядък служи и като напомняне, че вашият собствен живот или ум се нуждаят от малко почистване, също както домът ви. Поради това грижата за жилището и пространствата, които споделяте с партньора си, е важна стъпка за подобряване на отношенията ви.
Хармонията е много важна, така че отделете малко време за подреждане на това, което ви заобикаля. Ако живеете в хаос, връзката ви ще бъде хаотична. Опитайте се да се грижите за заобикалящата ви среда.

5. Правете любов, без да бързате
Правенето на любов изисква своето време, не го пришпорвайте.
Въпреки това работата, задълженията и строгите графици невинаги правят това възможно. Дори и да е трудно, трябва да положите усилия, за да отделите време един на друг и да му се насладите.
Ако често правите секс набързо, може да изпаднете в ужасна рутина или дори да спрете да го практикувате, защото вече не носи същото удовлетворение. Винаги има още какво да научите за тялото си. Не позволявайте размяната на ласки да се превърне в механичен акт. Наслаждавайте й се!

И помнете, връзката няма да продължи да съществува от само себе си сама по себе си - тя се нуждае от грижи, глезотии и най-важното - двама души, които наистина са инвестирали в нея.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X