Напишете дума/думи за търсене

мазнина

;
Тайни, които ще ни накарат да заобичаме кулинарията

Тайни, които ще ни накарат да заобичаме кулинарията

Едва ли има някой, който не иска манджите му да стават за минути, да са вкусни и лесни. Предлагаме ви няколко трика, които ще ви накарат да заобичате готвенето още повече.

Рецепти с кръстоцветни

Рецепти с кръстоцветни

Зеле с кимион 15 мин/ 4 порции Разрежете на 4 - 6 части 1 малка зелка и бланширайте в кипяща подсолена вода за 3 мин. Залейте със студена вода, отстранете кочана и нарежете.

Натуропатът Ангелика Волфскийл: Не яжте месо след 15 часа

Натуропатът Ангелика Волфскийл: Не яжте месо след 15 часа

От дете графиня Ангелика Волфскийл от Германия събира рецепти за хранене и здравословен начин на живот, а от две десетилетия е натуропат и хомеопат. Графинята бе у нас,

Шест навика преди лягане, които помагат на отслабването

Шест навика преди лягане, които помагат на отслабването

През нощта тялото изгаря между 300 и 400 калории. Това почти се равнява на количеството енергия, което губите при едночасово бягане. Специалистите твърдят,

Как да избираме правилно месо

Как да избираме правилно месо

Изборът на качествено месо, съответстващо на ястието, което искате да приготвите, е цяла наука. И ако за някои месото на щанда изглежда еднакво, опитните кулинари умеят не само с един поглед да

Най-смъртоносните храни и напитки, които консумираме всеки ден

Най-смъртоносните храни и напитки, които консумираме всеки ден

Ползата за здравето се усеща веднага щом ги отпишем от менюто си Сентенцията гласи, че ние сме това, което ядем. Храната влияе върху структурата и функцията на всичките ни органи и системи,

Анасонът – господарят на маринатите и рибата (+рецепта)

Анасонът – господарят на маринатите и рибата (+рецепта)

Анасонът е една от най-старите подправки, появил се първо в Близкия Изток и източните средиземноморски острови. Използван е в Египет още преди 3500 години.

Тайните на перфектните пържени ястия (+рецепта)

Тайните на перфектните пържени ястия (+рецепта)

Пържено пиле, пържени картофки или лучени кръгчета – трудно е да се устои на тази хрупкавост! Няма друг метод на готвене, при който храната да е толкова приятно хрупкава отвън и същевременно мека и

Как да пържим здравословно картофи (+рецепти)

Как да пържим здравословно картофи (+рецепти)

Защо пържените картофи са вредни? Те съдържат аминокиселината аспаргин, която при висока температура (над 190 градуса), при каквато се случва пърженето, се превръща в акриламид,

Най-полезните мазнини за готвене и консумация

Най-полезните мазнини за готвене и консумация

Когато стане въпрос за избор на мазнина за готвене, възможностите са много. Но за да бъде изборът здравословен, е важно какво се случва с мазнината след термична обработка.

X