Напишете дума/думи за търсене

вода

;
Портокалов пай

Портокалов пай

лесно 8 парчета 40 мин за една порция: 298 ккал мазнини 8 г холестерол 58 мг въглехидрати 53 г протеини 3 г за тестото: 1 1/2 ч.ч. брашно 1 1/4 ч.л. сол 1/2 пакетче студено масло на кубчета 1/4 ч

За какво е полезен синият "йод"

За какво е полезен синият "йод"

Син йод се нарича йодираният разтвор на нишесте, който е ефективно терапевтично средство за широко приложение. След затопляне йодът губи силно токсичните си свойства

Защо е добре да държим дрехите и обувките във фризера

Защо е добре да държим дрехите и обувките във фризера

Колкото и да пренареждате гардероба и шкафа с обувките, често се оказваме с недостатъчно пространство у дома за тези вещи. Тогава на помощ идва фризерът. Не, не е шега

Арабската кухня – съкровище от аромати (+рецепти)

Арабската кухня – съкровище от аромати (+рецепти)

Подобно на средиземноморската кухня, арабската кухня е съставена от кулинарните предпочитания на няколко страни. Готвачите в Египет, Алжир, Сирия, Ирак, Саудитска Арабия, Ливан

Врагове на зъбите, за които не подозираме

Врагове на зъбите, за които не подозираме

Знаем, че цигарите, кафето и черният чай въздействат негативно на зъбния емайл, като го оцветяват. Сега обаче ще ви разкажем за някои неочаквани продукти, процедури и вещества

Как да премахнем петна от химикал

Как да премахнем петна от химикал

Химикалката се превърна в част от нашето ежедневие. Тя е лесна за използване и не изисква специална поддръжка, но всичко на този свят има своите недостатъци

Царски таратор - идеалната студена супа за горещините

Царски таратор - идеалната студена супа за горещините

Тараторът е много лесен за приготвяне, но понякога неговата класическа рецепта втръсва, особено ако я консумираме често в топлината на лятото. Предлагаме ви една по-различна вариация на тази студена

Какво да правим при слънчево изгаряне от втора степен

Какво да правим при слънчево изгаряне от втора степен

Всички знаем, че слънчевите изгаряния са досадни и болезнени. Но когато те се превърнат в изгаряния от втора степен, това вече е съвсем друга игра. Може дори да не осъзнаете

Защо е задължително да активираме ядките преди хранене

Защо е задължително да активираме ядките преди хранене

Ядките са доста тежка храна за смилане и усвояване, тъй като те са с високо съдържание на протеини и мазнини. Доста често ядките причиняват подуване и дискомфорт

Как да готвим по-бързо

Как да готвим по-бързо

Много хора обичат и знаят да готвят, но го правят рядко, защото им отнема време. Ето няколко съвета от топкулинари как нещата в кухнята да се случват по-бързо. 1

X