Напишете дума/думи за търсене

11 безценни съвета, които ще ни направят виртуозни готвачи

Мечтаеш ли да приготвяш пица с хрупкава коричка, а в действителност тестото остава сурово? Уж правиш всичко дословно от рецептите на любимите ти кулинарни блогъри, а нищо не изглежда както трябва в чинията.

Не се разочаровай, има си чалъм нещата да потръгнат.

„Мила“ ви предлага 11 трика, благодарение на които ще станете виртуозни готвачи.

1. Печете пицата кратко

За да приготвите пица с хрупкава коричка, трябва да следвате едно просто правило: температурата трябва да бъде толкова висока, колкото може да се поддържа от фурната. Загрейте фурната предварително за около половин час и изпечете пицата за 5-10 мин в зависимост от температурата.

2. Пригответе перфектния ориз

Обикновеният сорт ориз е труден за готвене, без да стане лепкав. Често прилича на каша. За да избегнете този ефект, преди същинското готвене, го сотирайте леко в масло или зехтин. Веднага след като оризът престане да бъде прозрачен, покрийте с малко вода и оставете да ври 15-20 мин.

А ако искате всяко зърно да се отделя, трябва да хванете момента, в който водата се скрие под повърхността на ориза. Докато ври, покрийте с кухненска кърпа и захлупете с капак. Кърпата ще абсорбира конденза и няма да позволи на водата да падне обратно върху ориза от капака.

3. Гответе пилето правилно

Пилешки гърди се готвят по-бързо от бутчетата, така че за да бъде равномерно сготвено пилето, може да използвате един от тези два съвета. Поставете лед върху гърдите 30 мин преди готвене или поставете пилето във фурната с гърба нагоре и 50 мин по-късно го обърнете и продължете с печенето. Също така не забравяйте да накиснете кожата предварително с мокра кърпа - това ще я направи по-вкусна.

Ще отнеме около 2 часа, за да се приготви средно парче месо - просто се уверете, че температурата не е по-висока от 160 ° F. След това оставете месото да почива за 15-20 минути, отстранете филма и бързо изпържи в тиган. Можете да готвите всяко месо по този начин.

4. Обелете морковите, преди да ги сварите

Ако искате морковите да запазят цвета си по време на варене, трябва да ги обелите. По този начин цветът няма да избледнее.

5. Как да направите нискокалорична майонеза

Майонезата често не е най-добрият избор за хора, които искат да останат в добра форма. Ако не можете обаче да си представите трапезата без този продукт, тогава заменете яйцата, с която я правите, с прясно мляко. Количеството мляко трябва да бъде 2 пъти по-малко от количеството масло или друг тип мазнина. По този начин майонезата ще бъде също толкова вкусен и по-здравословен.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X