Напишете дума/думи за търсене

11 безценни съвета, които ще ни направят виртуозни готвачи

6. Използвайте студено масло за хрупкава коричка

Маслото е тайната за вкусни печени изделия. А за да подобрите вкуса на любимите си сладкиши, трябва да следвате едно просто правило - ако искате хрупкава коричка, трябва да използвате замразено масло. Но ако предпочитате по-пухкава основа на печивата, използвайте затоплената му версия.

7. Правилата на вкусния бульон

Както знаете, солта „извлича“ вкуса на месото. Така че, за да направите бульона възможно най-вкусен (без значение дали готвите пилешко, свинско или говеждо), добавете сол само в началото на готвенето, когато водата започне да кипи. Бульонът ще бъде вкусен, ако сложите месото и зеленчуците в студена вода.

8. Картофено пюре с различни видове картофи

Колкото повече скорбяла има в картофите, толкова по-вкусно е картофеното пюре. Някои картофи обаче не съдържат нишесте, а други нямат вкус. Така че, за да направите по-добър вкус, смесете различни видове картофи, за да получите идеалната комбинация.

9. Бялото месо може да бъде сочно

Ако ще готвите бяло месо, не го обезкостявайте. Няма значение дали ще го варите, пържите или печете. Дори и да не обичате да ядете кожа, не я махайте предварително. С нея месото става по-сочно и вкусно.

10. Добавете галета към кюфтетата

Кюфтетата ще запазят формата си много по-добре, ако добавите галета към каймата. И за да направите вкуса още по-добър, запържете я с лук, смесен с малко масло.

11. Добавете лед към кюфтета

Ледът е най-добрият начин да направите кюфтетата сочни и леки. Вземете 8-10 кубчета лед, сложете ги в найлонова торбичка, начукайте ги и добавете към каймата.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X