Напишете дума/думи за търсене

Вода и сода: защо трябва да пием тази смес всеки ден?

Водата и содата са едни от най-древните лекарства, които и до днес могат да ни предпазят от развитието на много болести.
Антиацидните свойства на содата са може би основната причина за високата й популярност.

Водата и содата за хляб (когато се консумират редовно) неутрализират стомашните киселини и по този начин помагат за облекчаването им, както и на рефлукса.

Разтворената във вода сода бикарбонат намалява възпалението и образуването на газове, това бързо облекчава разстроения стомах.

Вода и сода за хляб: естествен алкализиращ агент
Храната ни генерира главно киселини. А киселата среда в организма, както знаете, допринася за развитието на различни заболявания.
Високата киселинност може да бъде свързана с висок риск от остеопороза, артрит и дори рак. Содата, от друга страна, е идеалната съставка за неутрализиране на киселините и осигуряване на алкализиращ ефект.

Тя регулира нивото на рН (киселинно-алкален баланс) и насърчава цялостното здраве.

Разбира се, всичко трябва да е с мярка. При ежедневна консумация дневната доза трябва да бъде минимална, в противен случай "лекарството" ще бъде контрапродуктивно (поради прекомерно алкализиране на организма).

Друго полезно качество на содата за хляб е нейният мек антисептичен ефект. Може да се използва за борба с различни вируси и бактерии, които причиняват заболявания.

Благодарение на това свойство содата може да се използва като лек за възпалено гърло и за облекчаване на възпалението в устната кухина. За да
направите това, просто трябва да я изплакнете със сода за хляб.

Борба с инфекции на пикочните пътища
Сместа от вода и сода бикарбонат може да действа и като защитна бариера срещу инфекции на пикочните пътища. Благодарение на способността му да намалява нивото на киселинност в урината.
В този случай консумацията на сода обикновено се допълва със сок от червена боровинка.

Борба с подагра и други ставни заболявания
Повишените нива на пикочна киселина в урината и кръвта, както и в телесните тъкани, могат да доведат до развитие на различни хронични заболявания като подагра или артрит.

Водата със сода регулира киселинно-алкалния баланс на кръвта, понижава нивото на пикочната киселина и по този начин ефективно помага в борбата с тези заболявания.

Подобряване на физическата издръжливост и производителност
Млечната киселина, която се отделя в тялото ни по време на физическа активност, може да се натрупа в мускулите и ставите, което води до усещане за скованост и умора в мускулите.

За да избегнете отрицателно въздействие върху физическата издръжливост, водата и содата не са лош вариант. Това ще поддържа нивото на киселинност в организма под контрол.

Содата регулира нивата на холестерола
Минералната вода със сода ще има положителен ефект върху организма по отношение на регулирането на високото ниво на холестерола в кръвта. Това е особено вярно за "лошия холестерол".
Въпреки това поради високото съдържание на натрий в содата за хляб, това лекарство не се препоръчва за хора, страдащи от хипертония. Това може да влоши проблема.

Вода и сода: как да приемаме правилно?

1/2 чаена лъжичка сода за хляб (3 g)
1 чаша вода (200 ml)
Смесете двете съставки и приемайте след всяко хранене.

За облекчаване на симптомите на грип и настинка
• Първи ден: половин супена лъжица сода за хляб в чаша вода на всеки три часа. 5 приема на ден.
• Втори ден: същата доза, но само 3 пъти на ден.
• Трети ден: същата доза, 2 пъти на ден - след обяд и след вечеря.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X