Напишете дума/думи за търсене

Бабини съвети за красота

Човек лесно може да се изгуби сред модерните продукти за красота и грижа за кожата. Нова козметика за красота се появява ежедневно – тъкмо се научихме да ползваме BB крем и се появи CC крем и прочее хрумки на разкрасителната индустрия.

Но има едно нещо, на което никога не му минава модата - съвети за красота от нашите баби. Заръки, които ще бъдат модерни завинаги.

За здрава коса

•Ако косата ви има зеленикав оттенък (това е специално за русите момичета), доматеният сок може да бъде от голяма помощ. Нанесете го по цялата дължина като маска и го оставете за 10 мин. Червеният пигмент неутрализира зеления оттенък и косата ви отново ще изглежда прекрасно.
• Аспиринът може да помогне за борба с пърхота, който е своеобразна форма на гъбички, а ацетилсалициловата киселина в това лекарство потиска развитието на болестта. За да се отървете от тази лющеща се кожа, добавете в шампоана 2 таблетки аспирин и мийте косата си с тази смес в продължение на 2 седмици.
• Може да изсветлите косата си, без да използвате химически оцветители с помощта на смес от лайка и лимонов сок. Излейте чаша гореща вода върху 25 г лайка и оставете да кисне 1 час. След това добавете сока от половин лимон и нанесете върху цялата дължина на косата. Дръжте тази смес поне час или повече. Ако сложите шапка за баня и увиете главата си с кърпа, ефектът ще бъде по-силен.
• За да поддържате косата гладка и здрава, плакнете я с ябълков оцет, смесен с вода, след всяко измиване. Ще помогне на космените фоликули да се затворят и косата ви ще стане мека и блестяща.

За здрава кожа и розови бузи

• Ако поради липса на сън, се появят тъмни кръгове под очите ви, нарежете картоф наполовина и го дръжте върху тях. Кожата ще стане по-светла след 15 минути.
• Лентичките за черни точки лесно могат да бъдат заменени с много проста и натурална рецепта. Комбинирайте по 1 ч. л. мед, брашно и вода, за да се получи паста, нанесете върху памучен тампон и сложете върху проблемната зона за 10-15 минути.

• Алоето може да помогне значително в борбата с акнето. Разполовете лист от алое и нанесете вътрешността му върху проблемната зона с помощта на превръзка. Тъй като алоето притежава антисептичен ефект, възпалението ще изчезне бързо.
• Използвайте лимонов сок, за да премахнете белези от тъмни пъпки и дори самите пъпки. Киселината, която съдържа, помага за избелване на белези, изсветляване на кожата и изсушаване на пъпки. Всичко, което трябва да направите, е да изстискате пресен лимон, да нанесете сока върху тези тъмни петна или пъпки и да го оставите за една нощ.

За неустоимо ухание и правилен избор на козметика
• За да помогнете на парфюма да издържи по-дълго, съхранявайте флакона в хладилника.
• За да предотвратите прекаляването с парфюм, напръскайте количество от него върху гребена и четкайте косата си.
• Вашата китка може да ви бъде от голяма полза при избора на подходящ цвят руж. Ощипете кожата от вътрешната страна на китката. Цветът на зачервената кожа е цветът на ружа, който е най-подходящ за вас.
• За да подобрите кръвообращението, а оттам и цвета на лицето, наведете главата с натиск към деколтето, останете така 15 сек. Кръвта ще потече към лицето и върху бузите ще се появи лека руменина.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X