Напишете дума/думи за търсене

5 бюти навика, които съсипват природата

Да поддържаме красотата си има висока цена. Част от нея плаща природата. Може би не сте се замисляли, но ако имате тези навици, за които ще говорим днес, е най-добре да ги промените.

1. Не рециклирате опаковките
Нека започнем с най-големия грях: да не рециклираме празните опаковки от козметични продукти. Да изхвърлим опаковката от крема в кошчето за боклук е малко действие, което има големи последствия за екологията.

Решението е да изхвърляте разделно, а ако нямате възможност за това, избирайте марки, които предлагат рециклируеми опаковки. Има дори такива, които ще ви поощрят с някаква отстъпка да им върнете опаковките. Просто ги потърсете.

2. Купувате от неустойчиви марки
Да, много от тях предлагат по-евтини продукти. Но ако имате възможност, проучвайте марките, които внасяте у дома. Уверете се, че не тестват продуктите си върху животни. Символът на скачащото зайче е обикновено гаранция, че нито един от продуктите не е тестван върху животни. Също така проверявайте за съмнителни съставки, които ще са вредни не само, когато попаднат в природата, но и когато попаднат във вашето тяло. Такива са фталатите, живакът, оловото, формалдехидът – те се считат за едни от най-вредните за планетата.

3. Използвате тампони и кърпички за еднократна употреба всеки ден
Колкото и практични да са тампоните и кърпичките за разгримиране, памукът, използван за създаването им, не е биоразградим и не изчезва лесно. По-лошото е, че някои от тях са индивидуално увити в пластмаса, удвоявайки количеството на образуваните отпадъци.

Потърсете си тампони за многократна употреба, които може да се перат. Освен че ще постъпите отговорно към природата, ще спестите и средства.

4. Не се възползвате от програмите за зареждане
Все още такива програми предлагат най-вече парфюмите, но все пак проверете дали кремът ви за лице също не е от марка, която дава опцията за интелигентна система за презареждане, позволяваща да използвате отново контейнерите и бурканчетата.

6. Ненаситни сте за козметика
Почти всички жени сме такива. Искаме да имаме и това, и това, и това. Препоръчваме ви да усъвършенствате рутината си и да се спрете само на определени продукти. Чак когато приключите с някой продукт, купувайте нов, който да го замести. Ако искате да експериментирате все пак, открийте марки, които предлагат продукти с рециклируеми опаковки или зареждащи се.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X