Напишете дума/думи за търсене

Зодиите, при които всичко зелено умира

Когато си представяте мечтания дом, виждате ли кашпи с гардении, кацнали върху парапета на балкона? Вековна маслина, намигаща от средата на двора? Бръшлян, който се мотае в саксии за макраме?
Ако е така, вероятно сте любител на растенията.
Но става ли от вас градинар? Кои са двата зодиакални знака, които са професионалисти в грижите за зеленината, и кои са двата, които по-добре да се грижат за сухи цветя.

Повелителите на цветята

Рак
Забравете строгите графици за поливане, Ракът се доверява на интуицията си. Необходим е само един поглед към саксията с кактус, за да разбере, че се нуждае от питие. Представителите на тази зодия се грижат за бебетата на отглежданите от тях растения, сгушени в ръчно рисувани саксии, прибрани между колекцията им от книги или кацнали на нощното шкафче.

Телец
За него растенията са част от това, което кара дома му да се чувства като светилище. Управлявани от Венера, Телците жадуват за естетическа красота навсякъде около себе си. Като отговорен и надежден знак, Телецът се радва на ритуалния характер на грижата за своите растения. Той отпива кафе, храни котките си и премества саксийните цветя към слънцето като част от сутрешната си рутина. Телецът се движи със собствено темпо и знае, че и листата на алоето правят същото.

Пишман цветари

Близнаци
Хората от този знак са постоянно потопени в нов проект. Една седмица са привлечени от рисуването с маслени бои, а на следващата те всяка сутрин в 6 сутринта са на експедиция за наблюдение на птици. Близнаците се движат от желанието да се учат. С Меркурий като тяхна управляваща планета, те са надарени да поглъщат информация и да съобщават своите открития на другите. Докато Близнаците са нетърпеливи да разберат как да идентифицират билките от семейството на ментата или как да извадят реколта от лимоново семе, те не са особено адекватни в грижата за растения.


Стрелец

Огнените знаци ценят свободата преди всичко. За Стрелеца планирането на всеки детайл от живота му прецаква забавлението. Вместо това приветства спонтанността. Всеки ден носи обещанието за приключения и той не иска да губи нито една минута, поради което Стрелецът си тръгва последен от кръчмата и е пръв на йога постелката сутрин. Като променлив знак, той е плавен и приспособим. Може да забележи пищно растение на витрината на цветарски магазин и да реши да го занесе вкъщи, но ще изоставят грижите за него заради импровизирано туристическо пътуване. Управляван от Юпитер, планетата на вярата и експанзията, Стрелецът е фокусиран върху личното преоткриване и духовния растеж. Растежът на стайните растения в дома му? Не толкова.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X