Напишете дума/думи за търсене

Успелите хора се откриват в поне една от тези дефиниции

Какво е успехът? Богатство? Щастие? Слава?

Покойният Зиг Зиглар беше един от най-уважаваните съвременни експерти по въпросите на успеха, мотивацията и воденето на балансиран живот. В книгата си „Родени за победа“ той твърди, че успехът не може да бъде дефиниран в едно изречение и че той се състои от много неща.

Ето няколко различни определения за успех. Не всички от тях ще отговарят на вашата представа или реалност, но все пак, ако считате себе си за успяла личност, ще се намерите със сигурност в няколко поне.

1. Успелият човек винаги дава всичко от себе си

Успех може да бъде постигнат, когато се опитвате да бъдете максимално добър в онова, което правите, дори и това да не води до свръхрезултати. Ако сте направили всичко възможно, вече е успех и трябва да се гордеете с усилията си.

2. Успехът е поставяне на конкретни цели

Бъдете реалистични и конкретни, когато си поставяте цели. Успехът не идва от поставянето на абстрактни цели. Ако знаете накъде вървите, това само по себе си е успех, дори и в крайна сметка да не стигнете до планираната дестинация.

3. Успехът е да имаш място, където винаги си у дома

Домът е там, където е сърцето. Винаги ще сте успели, ако имате дом – място, на което може да се върнете и от което можете да получите закрила винаги. Това място понякога е просто човек...

4. Успехът е да вярваш, че можеш

Ако вярвате, че можете, ще успеете. Вярата в себе си не идва естествено при всекиго. Често ние се трудим, за да я изградим и задържим. Затова, ако сте успели да създадете тази връзка със себе си, ако сте успели да пораснете човек, който винаги разчита на собствените си усилия, и знае, че самият той няма да подведе себе си, това е успех. 

5. Успехът е балансът между работата и страстта

Работата без страст създава голям стрес и празни постижения. Съсредоточете се върху това, което ви вълнува. Ако сте доволни от работата си, това е страхотно, това е успех. Ако обаче не обичате това, което правите, ако не горите в него, но въпреки това със страничните си дейности и занимания компенсирате и намирате начин да се развивате и да изпитвате удоволствие и удовлетвореност, вие сте един успял човек.

6. Успехът е да се научиш, че понякога трябва да кажеш „не“

Успехът идва само с балансиран начин на живот. Част от баланса е да се научим да казваме „не“. Казването на „не“ не означава, че сте егоист; това просто означава, че имате приоритети и знаете на какво трябва да обърнете внимание по всяко време.

7. Успехът е да цените каквото имате

Здраве, семейство, любов, приятели, признание... ако имате това, вие имате всичко. Ако сте лаком за повече и все нещо не ви достига, вие никога няма да се чувствате успял.

8. Успехът е преодоляване на страхове

Побеждаването на страха ви кара да се чувствате непобедими. Дори и да се изправяте срещу само един малък страх всяка седмица, това със сигурност е нещо, с което да се чувствате горди. По-големите страхове ще отнемат повече време, но всяка стъпка, която правите за преодоляване на страха, е част от успеха ви.

9. Успехът е научаването на нещо ново всеки ден

Успешните хора разбират, че ученето никога не спира. Отделете време всеки ден, за да разговаряте с някого с противоположни възгледи, прочетете интересна статия по тема, за която знаете малко, или гледайте беседа на TED. Не отнема много време, а дава много, така че започнете сега.

10. Успехът е осъзнаването, че загубата на няколко битки може да ви помогне да спечелите война

Успешните хора избират битките си разумно. Когато знаете кои битки в крайна сметка ще ви помогнат да постигнете целите си, вие със сигурност ще успеете.

11. Успехът е да обичаш и да бъдеш обичан назад

Отварянето на сърцето си за другите е трудно и може да породи страх. Да имаш смелостта да обичаш и да приемаш любовта на другите е стъпка към пълноценен живот, белязан от усещане за удовлетворение и успех.

12. Успехът не предава този, който вярва в него

Успешните хора никога не се отказват от неща, в които вярват с цялото си сърце. Може да поддържате възгледи, с които много хора не са съгласни, но ако сте направили проучването си и знаете, че това е правилната посока за вас, не бива да пускате каузата си без бой. Вярвайте в мечтите си, в себе си, в помощта на Вселената. И Тя ще ви помогне да успеете.

Самочувствие и его: 7 разлики

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X