Напишете дума/думи за търсене

Когато просто не може да намерите подходящия партньор

Ако не може да намерите партньор, който да задоволява вашите нужди, може би е време да направите равносметка.
Не е лошо да се запитате дали има нещо, което ви пречи да обичате и приемате партньорите си такива, каквито са.

Когато не успявате да намерите подходящия партньор, не трябва автоматично да търсите вина в тези, с които сте имали неуспешни отношения.
Първото нещо, което трябва да знаете, е, че всичко в живота, включително романтичната любов, включва известна степен на неудовлетвореност.

Ако не сте намерили идеалния си партньор, вие сте просто един от мнозинството. Ключът се крие в думата „перфектен“, тъй като това рядко съответства на човешката природа и реалност.
Но със сигурност не сте единственият човек, който иска светът да е различен. Защото всеки копнее за този идеален свят, където парчетата си пасват и поддържат перфектен баланс завинаги.
Това обаче е невъзможно желание.

Поради тази причина, ако си задавате въпроса защо не може да намерите перфектния партньор, продължавайте да четете.

„Птицата иска да е облак. Облакът иска да е птица. "

Рабиндранат Тагор

Идеализацията на любовта
Ако не може да намерите партньор, който да ви удовлетворява, може би трябва да промените възгледите си. Ако имате толкова идеалистично възприятие за любовта, никога няма да намерите някого, който да отговаря на вашите очаквания.

Идеализирането на романтичната любов винаги включва напълно нереалистични очаквания.
Всяка връзка, както всяка работа, всеки приятел и всеки член на семейството понякога не оправдават очакванията ни и могат да доведат до трудни ситуации. Не забравяйте, че вие също не сте перфектни.
Във всякакъв вид връзка важното е не да няма негативи, а че положителните събития ги превъзхождат. Така се постига здравословен баланс.

Хронично недоволство
Хроничното недоволство е широко разпространена черта в днешния свят. Всеки се призовава да иска повече, да има повече и да бъде повече, вместо просто да бъде щастлив такъв, какъвто е с това, което има.
Недоволството от всичко обаче може да се превърне в сила, която да ви спре в релсите. То идва от чувство на несигурност или липса на самочувствие. Тогава дори без да осъзнавате, вие проектирате недоволството си върху партньора си. Ето защо връзката ви не може да продължи напред.

Ако сте депресирани, никога няма да намерите партньор, който да ви задоволи
Депресията има много лица. Невинаги се представя като тъга, незаинтересованост и ниска енергия. Ако не може да намерите партньор, който да ви удовлетвори, това може да се дължи на това, че настроението ви не ви позволява да оцените положителните качества на другите.
Депресираният човек е наистина ограничен, когато става въпрос за любов. Освен това, ако това е прикрит вид депресия, тя се проявява в усещането, че е невъзможно да изпитате истински интерес към нещо, не само към хората. От друга страна, съществува „усмихната депресия“, при която хората имат силна амбиция и много енергия, но им е наистина трудно да се радват на живота.

Не искате да растете
Ако не може да намерите партньор, който да ви удовлетворява, може би дълбоко в себе си всъщност не искате да продължите да растете. Тийнейджърите често се чувстват по този начин. Защото те мислят за себе си както за независими възрастни, така и за загубени деца. Ако не завършат успешно този етап от живота, той често се връща по-късно под формата на нереалистични и невъзможни очаквания относно любовта и романтичните партньори.

Външен натиск
Някои среди поставят изисквания, на които никой не може да отговори. Тези видове среди формират модели или идеали на партньори и чакат да се появят. Това често се случва в семейства. Това обаче може да се случи и на работното място, в етническите групи, социалните класи...
При тези условия никой партньор никога не е достатъчно добър, защото не съответства на този краен идеал.
Не забравяйте, че благодарение на нереалните ви фантазии може да се лишите от някои много ценни преживявания.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X