Напишете дума/думи за търсене

Супернеочаквани неща, които веднага носят радост

Всеки се чувства потиснат понякога, при това без абсолютно никаква причина. И всеки си има своите начини да излиза от подобни състояния. Знаете ли, че има едни много неочаквани неща, които моментално носят радост и повдигат настроението? Вижте кои са.

Да си измиеш косата

Обикновено имаме график за измиване на косата. Особено тези, които страдат от омазняване на скалпа, се стараят да не я мият повече от два пъти седмично. Ако обаче имате кофти ден, погрижете се за косата си – измийте я с мек шампоан и нанесете маска – измитата коса мигновено създава усещане за радост и лекота.

Да изхвърлиш стари дрехи

Направете малка чистка на гардероба, тоалетката или шкафа за обувки. Ще се почувствате пречистени и заредени за нови емоции (и нови модни находки).

Да пресадиш цвете

Работата с растения като цяло е много ободряваща. Често се случва да изоставяме някое растение непресадено с месеци, а дори с години. Ако ви е скучно, тъпо или потиснато, идете за нова саксия и за малко почва и пресадете растението. Полейте го и го оставете да расте щастливо у дома ви. Ще почувствате прилив на добра енергия след това.

Да прочетеш статия за козметика

Невероятно, но факт! Когато жената отдели време, за да научи нещо повече, свързано с добрата форма и добрия външен вид, тя се чувства така, сякаш се е погрижила за себе си и това моментално покачва самочувствието ѝ, а оттам и настроението. Освен това да сме информирани винаги е в плюс. За радост в нашата рубрика за Красота може да откриете безброй статии за доброто си настроение и прекрасен външен вид.

Да разместиш мебели

Дори най-елементарната промяна на обстановката вкъщи носи радост и дори еуфория. Може да смените местата на някои предмети, да си купите нова възглавничка за дивана или просто да ароматизирате стаите със свещ или ароматни пръчици – това веднага се отразява на настроението.

Да се обадиш на някого, с когото не си се чувал отдавна

Всички имаме приятели и роднини, с които не се чуваме с години. И това стои в главата ни като тежест и често – като чувство за вина дори. Не отлагайте повече – звъннете на братовчед си, попитайте го как е, как са у дома. Поговорете за неща от детството ви, за неща, които ви вълнуват в този момент. Откъснете се от сивото ежедневие и се почувствайте страхотно.

Осемте черти на културните хора

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X