Напишете дума/думи за търсене

Кой тип сме според хюман дизайн

Хюман дизайн е нова експериментална наука за човека, която се появява в края на 80-те години на 20 в. и постепенно набира популярност. Привържениците и я определят като система за самопознание, която продължава традициите, но и същевременно се отличава радикално от всички съществуващи до сега подобни практики. Дава възможност да се види конкретната лична карта на всеки, като по този начин му позволява да следва истинската си същност и да намали съпротивлението в живота си.

С какво е различен

Хюман дизайн стъпва на няколко мощни системи – включва в себе си принципи от квантовата физика, генетиката, астрономията, както и аспекти от четири езотерични системи: астрология, индуистката система на чакрите, кабала и най-вече и-дзин – Китайската книга на промените (най-древният китайски метод за гадаене).

Принципи

Основната цел на Хюман дизайн е едновременна трансформация на ума и тялото. В рамките на тази трансформация човек първо се научава да взема решения за своя живот и за себе си от вътрешния си Аз и, второ – спира да използва ума си при вземане на решения. Умът трябва да се научи да се занимава само със синтез и анализ на данните, които му предоставяме.

Във фокуса е вашата индивидуалност

Хюман дизайн показва индивидуалността на всеки човек. Той не е система за саморазвитие, а система за самопознание. Не е не необходимо да подобрявате нещо в себе си, да правите упражнения, да си поставяте цели, да мислите позитивно. Личната ви карта показва това, което сте и това, което никога не сте били. Едно от предназначенията на тази система е да помогнем на децата си за правилното развитие на техните природни дарби и склонности. Практическата ценност на хюман дизайн е във възможността да опише точно индивидуалната природа на всеки човек, като по този начин му помага да взема правилните решения в живота си.

Как работи

Хюман дизайн използва дата, час и място на раждане за създаване на бодиграф – вашата уникална карта. Бодиграфът позволява да се види генетичният тип и това, което е постоянно в природата ви. Според Хюман дизайн хората се делят на четири генетични типа: манифестор, генератор, прожектор и рефлектор.

Кой тип сме според хюман дизайн

В психологията, социологията и духовните учения има огромно количество типологии на хората. Хюман дизайн предлага нова схема, която може да изчислите посредством датата, часа и мястото си на раждане – в интернет има много програми, които правят автоматични изчисления. Спрямо това ще се окажете в един от четирите основни типа, които носят своите характерни черти.

Манифестор

Той е единственият, който е роден, за да действа самостоятелно. Според хюман дизайн само 8% от хората на Земята имат вродена способност за това – и думите, и действията им се задействат от един и същ енергиен център. От най-ранно детство Манифесторът е наказван заради независимостта си. Поради това основната негативна емоция при него е гневът. Постоянната съпротива от страна на околните преследва Манифестора през целия му живот и предизвиква трудности в отношенията с близките му хора. Стратегията, която ще му позволи да намери мир с другите, е да информира за действията си хората, въвлечени в ситуацията, преди да действа.

Генератор

Хората от този тип имат за главна стратегия да реагират в различните ситуации, а не да ги създават преднамерено като Манифестора. Основната негативна емоция на Генератора е неудовлетворението. То възниква вследствие на това, че повечето хора от този тип инициират и се сблъскват със съпротива (или пък се намират в плен на „ти трябва да направиш еди-какво-си”). Ако иска да опознае себе си, Генераторът е необходимо да се научи да се вслушва в реакциите на тялото си, което му дава ясни сигнали какво е добро за него.

Проектор

Проекторът е координатор по природа. Неговият дар е да оценява и да управлява енергията на другите. Повечето проектори по един или друг начин командват околните, понеже „знаят какво е правилно”. Проекторът има потребност да бъде разпознат, оценен и поканен и чак след това да действа. Основната негативна емоция при него е горчивината.

Рефлектор

Към този тип спадат 0,9% от населението. Рефлекторът отразява особеностите на хората около себе си. Основната му негативна емоция е разочарованието. Всеки Рефлектор има специална връзка с Луната и лунните цикли. За него е важно да се научи да не бърза с изводите и да чака 29 дни, преди да вземе решение.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X