Напишете дума/думи за търсене

Как да се гримираме като за фотосесия

Най-важното, което трябва да направите, когато искате да постигнете съвършен грим, е да се погрижите за тена на лицето си. Именно той е в основата на това да изглеждаме прелестно на снимки (и не само). В няколко лесни стъпки можете да го постигнете.

Овлажнете кожата

Добрият грим започва с добра грижа за кожата. Да, това трябва да се разбира от само себе си, но все пак ще го припомним: грижете се кожата ви да е добре хидратирана всеки ден, целогодишно, 24 часа в денонощието и седем дни в седмицата. Когато се гримирате за специален повод или снимки, го направете и преди самия грим – най-добре на чиста кожа. Не забравяйте да използвате и околоочен крем – в тази област най-силно си личат несъвършенствата, след като нанесем грима. Освен това добре подготвената и хидратирана кожа ще гарантира, че гримът ще остане на лицето ви по-дълго.

Продължете с праймер

След рутинната ви грижа за кожата, следващото нещо, от което се нуждаете, е страхотен праймер. Той изглажда кожата и я подготвя за нанасяне на пудра, удължава живота на грима, абсорбира излишната мазнина, спомага за регулирането на секрецията на себум, контролира абсорбцията на пигменти и талк от пудрата и като цяло не позволява кожата да се изсуши.

Има праймери, които действат и като коректори на несъвършенства – изберете такъв, за да пропуснете стъпката с коректора.

Перфектната стягаща пудра е от съществено значение

Ако наистина се нуждаете от грим за снимки, задължително ползвайте пудра, която ще тушира лъскавините по лицето ви. Иначе в ежедневието може да ползвате, разбира се, и фон дьо тен, BB крем или друго, в зависимост от покритието, което целите.

Единствено пудрата обаче успешно ще намали лъскавите оттенъци върху лицето ви. Изберете сатенено-матираща пудра, ако искате все пак да имате и лек блясък.

Завършете със спрей за фиксация

Добрият грим е трайният грим. Потърсете си продукт за фиксация, който да има и допълнителни овлажняващи функции. Така ще съчетаете невероятния завършек на грима с това кожата ви да сияе, подхранена и здрава.

По желание може да добавите руж, като внимавате да го направите по протежение на скулите си, за да изглежда максимално естествено.

Навиците, с които изглеждаме по-млади след 50

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X