Напишете дума/думи за търсене

3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Като малка всичките по-големи жени около мен ми набиваха в главата, че когато излизам с мъж, той трябва да плаща.
Че аз съм „наградата” и трябва да ме третира като такава.
Трябваше да бъда ухажвана.

Когато започнах да навлизам в тийнейджърските си години и тръгнах по срещи, момчетата винаги държаха вратата пред мен и винаги плащаха сметката, точно като баща ми. Да ме третират по този начин се превърна в моя норма.

След това отидох в университета и погледът ми за това как работят връзките се промени малко.

Осъзнах, че понякога нямам нищо против или да разделя сметката, или да я покрия напълно. Второто успях да направя само два пъти. Дори в тези два момента забелязах колко неудобно се чувстваше тогавашното ми гадже, когато извадих банкнотите от портфейла си и ги подадох на сервитьора.

Приятелят ми изобщо не беше доволен от това.

Спомням си как той каза, че предпочита да разделим сметката, отколкото да я плащам сама. Не можех да разбера защо някой не иска да се наслади на безплатна вечеря.

След това родителите ми обясниха, че за един мъж да плати сметката е рицарското и мъжествено нещо, когато е в заведение с жената, която ухажва.

Разбирам това от какво е продиктувано, но все пак вярвам, че няма нищо лошо една жена да реши да „лекува” мъжа от време на време.
Това не означава, че тя се опитва да го кастрира или че няма да му позволи да направи нещо хубаво за нея, разбира се. 

Защо умните жени е добре да плащат сметката понякога?

1. Това показва, че не го използвате за парите му
Била съм свидетел много пъти как жени се възползват от мъже, които наистина се интересуват от тях.
Плащането на сметката от време на време е лесен начин да докажете на господин, с когото сте на среща, че не го правите заради парите му.
Вие еднакво инвестирате в опознаването си и следователно не бихте имали нищо против да похарчите малко пари, за да поддържате мача равен.

2. Това доказва, че го оценявате
Понякога е просто приятно да почерпиш някого, който винаги прави нещо хубаво за теб.
Мъжете може невинаги го признават, но ги кара да се чувстват добре, когато полагат усилия и харчат пари, за да поддържат една жена романтично инвестирана в тях.

В крайна сметка, момичета, заслужаваме да ни третират като кралици, но това не означава, че винаги ще попадаме на мъж, който ни цени. Така че, когато намерите господин, който знае точно как да се отнася с вас, без да се налага да му казвате, плащането за храна е просто малко благодарност.


3. Заявява, че сте уверени
Плащането на сметката показва на мъжа, че може да излизате от стереотипите. Това е мощен ход. Без да сте груби, вие му давате да разбере, че не се нуждаете от него. Има нещо секси в жена, която иска мъж, но не се нуждае от него.

Това незабавно кара порасналото момче, с което излизате, да осъзнае, че той трябва да бъде на върха на играта си, защото вие сте наградата във връзката.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X