Напишете дума/думи за търсене

7 неща, които отличават втората бременност от първата

Бременността е ключов момент в живота на жената и бележи началото на ново приключение. Малко неща се сравняват с това преживяване и е трудно да се преодолеят емоциите, които се събуждат през това време. Но това не означава, че не могат да се открият нови неща, защото втората бременност също предлага своя собствена магия.

1. Знаете, че сте бременна по-рано
След като вече сте извървели тази пътека, вероятно ще може бързо да откриете признаците на бременност. След като познавате усещането за сутрешно гадене или силна умора, няма да се поколебаете да направите тест дори и след най-минималното забавяне на цикъла.

2. Забелязвате, че коремът ви се появява по-рано
Цялото ви тяло претърпя гестационни промени с първата ви бременност и подготви всяка структура, за да поеме нов живот. Поради тази причина този път вече не е необходимо да полагате толкова усилия, за да осигурите физическо пространство за бебето.
Мускулите, костите и хрущялите на корема и таза са по-отпуснати, отколкото преди да сте станали майка и това се изразява в ранно разтягане. Така че вероятно ще забележите изпъкналия си корем няколко седмици преди това по време на предишната си бременност.

3. Ще усетите как бебето ви се движи по-рано
Много майки забелязват първите движения на плода на второто си дете малко по-рано, отколкото при първото. Това може да е свързано с разпознаването на тези усещания или поради разхлабването на коремните тъкани.


4. По време на втората си бременност сте по-уморени
Простият факт, че сте майка, ви прави по-уморени, отколкото преди да изживеете това преживяване. Но това състояние се усложнява от ефектите на гестационните хормони и липсата на сън.

5. Имате различни страхове
Въпреки че опитът е страхотен съюзник на живота, много пъти той може да ни изиграе.
Втората бременност може да прехвърли притесненията относно тези нерешени проблеми от първия опит или дори да събуди нови страхове и вина. Не трябва да забравяме, че имаме още някого, за когото да се грижим, освен това ново мъниче, което живее в нас.

6. Знаете как да разпознавате контракциите
Коя нова майка не се е чудила дали ражда или не?

Като цяло майките не само са в състояние да идентифицират по-добре родовите контракции при второто си дете, но и значително намаляват продължителността на този процес. Това се случва, защото шийката на матката не трябва да се разширява от нулата, тъй като всички структури са по-хлабави от преди.

За разлика от това, следродилната болка обикновено е по-честа и интензивна, отколкото в случая на майки за първи път.

7. Имате по-малко време за себе си
Да бъдеш майка е красиво преживяване, но изисква определени жертви, от които почти никоя жена не може да избяга. Сред тях, отделяйки част от времето си за задоволяване на нуждите и желанията на нашите деца.
Освен организацията на всяко семейство и реалността на всеки дом, след като детето се роди, динамиката между родителите се променя. И като цяло всички имаме по-малко свободно време да правим онези неща, които правехме, когато бяхме само двама.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X